VOLENDAM - Dit weekend neemt Garage Kil/Volendam het in de laatste derby van de reguliere competitie op tegen Westfriesland/SEW. De Westfrieslandhal in Wognum is zaterdag 25 januari om 19:00 uur het strijdtoneel.

Afgelopen weekend verloor Garage Kil/Volendam in eigen huis van Fit & Fun/Voorwaarts. De bezoekers opende de score en wisten deze voorsprong de hele wedstrijd te behouden. De Volendammers hadden hier weinig tegenin te brengen, in de eerste helft waren er 29 doelpogingen nodig voor vijf doelpunten. De tweede helft werd er wel meer gescoord door Garage Kil/Volendam, maar ook Voorwaarts bleef scoren waardoor een inhaalrace niet mogelijk was. Zo eindigde de wedstrijd in een 20-33 overwinning voor de dames uit Twello.

Gedeelde vijfde plaats
SEW reisde afgelopen weekend af naar Noord-Limburg. Daar werd met 37-31 verloren van runner-up Cabooter Group/HandbaL Venlo. Door deze verliespartij blijven SEW en Volendam samen met Geonius/V&L op een gedeelde vijfde plaats staan met elf punten. De winnaar van deze wedstrijd neemt wat afstand van de concurrentie voor de laatste twee plaatsen in de top-6.

Revanche
In sporthal Opperdam eindigde deze editie van de Noord-Hollandse derby in een 25-28 overwinning voor SEW. Het team van Ruud van den Broeck hoopt zich dan ook te revancheren deze wedstrijd om de huidige plek in de top-6 te behouden. De Westfrieslandhal ligt op een half uurtje rijden van Volendam, de dames hopen dan ook deze wedstrijd op alle support.

Tickets
Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar bij binnenkomst in de Westfrieslandhal.