WIJDENES - Vrijdag werd het plots een drukke middag voor de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes. Drie alarmeringen achter elkaar werden afgehandeld door de vrijwilligers.

Het zeiljacht Water&Wind was onderweg van Enkhuizen naar Naarden toen het op het Markermeer in problemen kwam. De motor sloeg af en kon niet meer worden gestart. Om 12:31 uur gingen de alarmontvangers van de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes af. Zij zijn met reddingboot De Gooier naar het zeiljacht gevaren. Twee opstappers werden overgezet.

Een opstapper heeft naar de motor gekeken en geconstateerd dat er iets loos was met de brandstoftoevoer. Na een aantal handelingen draaide de motor weer constant. De reddingboot is nog en tijd meegevaren maar uiteindelijk is er in overleg besloten dat het zeiljacht op eigen kracht weer de reis zou vervolgen.

Reddingboot De Gooier was net retour in de haven van Wijdenes toen het werd gealarmeerd door de KNRM Helpt Alarmcentrale. Een zeiljacht was voor de haven van Hoorn in problemen gekomen. Direct werd koers gezet richting Hoorn. Eenmaal uitgevaren kwam er een melding via de marifoon van het eerdere zeiljacht Water&Wind. De motor was weer uitgevallen.

Een opstapper is overgezet op het zeiljacht Water&Wind en is samen met de opvarenden al zeilend richting Hoorn gevaren. De reddingboot heeft koers gezet richting Hoorn. In de haven van Hoorn is het zeiljacht Anatidae langszij genomen en afgemeerd in de box in de Grashaven. Net toen de reddingboot weer bij de ingang van de haven lag, kwam het eerste zeiljacht aanvaren. Deze heeft de motor gestart en is onder begeleiding van de reddingboot naar de binnenhaven gevaren waar ze is afgemeerd.

3,5 uur na de eerste alarmering lag de reddingboot weer stand-by in de haven van Wijdenes.