VOLENDAM - Voorafgaand aan de wedstrijd van FC Volendam tegen Sportclub Cambuur heeft het bestuur van FC Volendam Jack Tuijp een waardig afscheid van zijn indrukwekkende professionele voetbalcarrière gegeven. Met 161 doelpunten in 350 wedstrijden voor FC Volendam werd hij drie keer topscorer van de Jupiler League en groeide Jack uit tot een icoon van de club.

Zijn mooiste doelpunten waren de winnende goal tegen ADO Den Haag in 2008, waardoor FC Volendam naar de eredivisie promoveerde en het doelpunt in november dat jaar, dat hij maakte tegen Ajax in de KNVB-beker. Hierdoor bereikte FC Volendam de volgende ronde en werden de Amsterdammers uitgeschakeld.

In het supporterhome werd Jack een half uur voor aanvang van de wedstrijd bedankjes door een groot aantal supporters van de Pé Side en zorgde niemand minder dan bestuurslid Jan Smit voor een feestelijke toevoeging.

Vervolgens ontving Jack Tuijp van FC Volendam op het veld een oorkonde vanwege het spelen van meer dan tien seizoenen in het eerste elftal van FC Volendam. Ook kreeg hij namens FC Volendam en partner Number 1 Voetbalreizen een reischeque waarmee Jack met zijn vrouw een driedaags Champions League-arrangement naar keuze werd aangeboden. Zijn reactie: ‘Nu zetten ze me toch echt als een kind in een snoepwinkel’. Een cadeau naar zijn hart zo kan hieruit worden opgemaakt.