REGIO PURMEREND - Xaripha Schaad (18) uit Purmerend heeft haar diploma van het VWO op zak. Ze is geslaagd en daar is ze zichtbaar blij mee want ze heeft er hard voor moeten werken. Nu gaat Xaripha werken, daarna op reis en dan volgend jaar studeren. Ze is gek op boeken en lezen. Het leek haar leuk, om naast haar werk, het komende half jaar voorlezer bij de VoorleesExpress van Bibliotheek Waterland te worden.

Xaripha heeft een afspraak gemaakt met de projectleider van de VoorleesExpress om kennis te maken en om meer te horen over wat het voorlezen inhoudt. In haar aanmelding schreef Xaripha: “ik wil graag een gezin helpen met de Nederlandse taal. Ik wil niet dat een achterstand in het Nederlands een reden is waardoor een kind een lager niveau krijgt”.

En dat is precies wat de VoorleesExpress van Bibliotheek Waterland doet. Vrijwilligers lezen voor bij jonge gezinnen thuis. Zij helpen ouders die moeite hebben met voorlezen. Gedurende een half jaar gaat de vrijwilliger één keer per week bij een vast gezin thuis voorlezen aan de kinderen en (taal)spelletjes spelen. Vrijwilligers krijgen voordat zij aan een gezin worden toegewezen een uitgebreide intake. Tijdens het traject wordt er bovendien een bijeenkomst over interactief voorlezen aangeboden en is er begeleiding van een voorleescoördinator.

Xaripha had er al wat over gelezen en zich via de website www.voorleesexpress.nl opgegeven, maar als ze hoort hoe het in zijn werk gaat, wordt ze nog enthousiaster. Ze heeft er echt zin in! Nog vrolijker wordt Xaripha als blijkt dat ze de 100ste voorlezer bij de VoorleesExpress van Bibliotheek Waterland is. Met een boekenbon en een felicitatie gaat Xaripha blij naar huis.

Dus bij deze: gefeliciteerd Xaripha ! Wat mooi dat je vrijwilligers werk komt doen en de VoorleesExpress komt versterken.

Wil je meer weten over de VoorleesExpress ? Kijk op www.voorleesexpress.nl of meld je per mail aan voor de informatiebijeenkomst op woensdag 4 oktober om 19.00 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan via voorleesexpress@bibliotheekwaterland.nl. Je kunt ook bellen met Claire Beversen: 0612128692 of Kai Kohnstamm: 0649123017