EDAM/VOLENDAM - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft twee honden en twee katten weggehaald bij hun eigenaar in de gemeente Edam-Volendam. De dieren woonden in een vervuilde woning en hun nagels waren veel te lang. Het is de tweede keer dat het baasje de fout ingaat.

De vloer van de woning lag vol met poep, plas, etensresten, schimmel en ander vuil. De honden werden door hun baasje niet uitgelaten en hadden last van vlooien. Eén van hen bleek een flink gezwel te hebben. Een onhoudbare situatie voor de beesten, volgens het LID. Toen de man hoorde dat zijn huisdieren weg moesten, pakte hij een mes en bedreigde de inspectie. De politie heeft de man overmeesterd en hij is meegenomen naar het bureau.

Niet eerste keer

Vorig jaar kwam de LID ook langs bij de man. Toen hadden zijn dieren ook te lange nagels en waren de leefomstandigheden voor de honden en katten slecht. De inspectie heeft de man gedwongen de nagels te laten knippen, maar heeft de dieren toen niet in beslag genomen.

De eigenaar heeft zich echter niet gehouden aan de afspraken. De honden zijn nu ondergebracht op een veilig adres. De katten waren een beetje eigenwijs en waren lastig te vangen. Door middel van vangkooien is dit uiteindelijk toch gelukt.

De dieren zijn vorige maand al bij de man weggehaald, gisteren kwam de Dierenbescherming met het bericht naar buiten.