EDAM - Op zondag 17 september neemt Joke Greuter afscheid als misdienaar van de RK Nicolaaskerk in Edam. Joke werd in 1942 geboren in een gezin met 14 kinderen: acht meiden en zes jongens.

Toen haar ouders overleden is zij met haar zus Gré in het ouderlijk huis aan de Brouwersgracht blijven wonen totdat haar zus Gré in 2001 naar de Meermin ging. Joke verhuisde toen naar de Koningshoeve en later ging ze in Volendam wonen, in een flat van Odeon op de Henegouwen. Joke heeft 25 jaar in de huishouding en de keuken van de Koningshoeve gewerkt, daarna nog 15 jaar in de Meermin. Daarnaast is Joke bijna 50 jaar misdienaar geweest in de Nicolaasparochie in Edam.

Op 2 augustus is Joke 75 jaar geworden en daarom vond ze het tijd worden om met ‘pensioen’ te gaan. Tijdens de Eucharistieviering van 17 september verricht zij voor de laatste keer de handelingen die bij de taak van een misdienaar horen. Joke heeft heel veel ervaring als misdienaar en was daardoor vaak een steun en toeverlaat voor de, nog maar kot gewijde, jonge priesters die in de Nicolaaskerk voorgingen tijdens de mis. Joke zal zeker erg gemist worden als misdienaar want na zo’n lange tijd valt zij haast niet weg te denken van het altaar. Natuurlijk laat de geloofsgemeenschap van de Heilige Nicolaas Joke niet gaan zonder haar heel hartelijk te bedanken voor al haar bewezen diensten. Dit betekent dan ook een feestelijk afscheid op zondag de 17e september met een extra lekker kopje koffie na de viering én natuurlijk met iets lekkers erbij!