SCHAGEN - Eigenlijk zou ik schrijven over reuma en gewrichtsproblemen. Maar er komen zoveel vragen binnen over rijden en gebruik van medicinale wietolie ,dat we daar eerst een artikel aan wijden.

Sinds 1 juli zijn daar regels voor. Iemand mag rijden met toestemming van de huisarts na aan de gewenningstijd van 14 dagen voldaan te hebben. Het overkoepelend orgaan van huisartsen heeft echter besloten dat mensen eerst aan de heroïne moeten.

Ik heb verhalen binnen van mensen die al jaren de olie gebruiken maar nu gedwongen worden aan de harddrugs te gaan. Wat is nu het geval. (Huis)artsen moeten verklaren dat je aan de olie gewend bent en kunt rijden. De voorwaarden zijn dat je de gewenningstijd van ongeveer 14 /15 dagen aanhoud voor je aan het verkeer deel neemt.

MAAR,

de huisartsen hebben besloten dat, zelfs al gebruikt iemand de olie al jaren, eerst geprobeerd moet worden of middelen als fentanyl of andere zwaar verslavende morfine achtige stoffen werken. Dus je gebruikt jaren softdrugs maar moet nu aan de harddrugs. En over middelen als fentanyl zijn artikelen zat die aantonen dat het dodelijker is dan heroine. Al met al lijkt het streven om zoveel mogelijk mensen die al jaren baat hebben bij medicinale wietolie nu verplicht aan de harddrugs te brengen. Ziekmelden lijkt de enige optie om onder het verslaafd raken aan harddrugs uit te komen. Iemand die iedere avond een druppel of vaporasor neemt blijft volgens de wet chronisch onder invloed en mag zelfs geen fiets besturen.

En dit terwijl diverse onderzoeken aantonen dat een ervaren gebruiker veiliger rijd dan iemand die nuchter is. Ben benieuwd wat rechtszaken hierover gaan op leveren.

https://www.therealspirit.com