VOLENDAM - Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste periode en de bekerwedstrijd tegen PSV in het vooruitzicht moeten alle zeilen bijgezet worden om het tij te keren. Komende vrijdag komt NEC op bezoek in Volendam. De donderdag erna PSV en daarna reist de selectie af naar MVV in Maastricht. De week erop komen ook de beloftes van PSV naar Volendam en dat is tevens de eerste wedstrijd voor de tweede periode.

Helaas wordt nu de verkeerde historie geschreven. Het spelen voor minder volle tribunes is iedereen een doorn in het oog. De steun van supporters zou de selectie wel eens een boost kunnen geven in de goede richting. De twaalfde man kan dan ook zeker in deze fase een belangrijke bijdrage leveren in de komende wedstrijden.

NEC is de nummer 3 van de ranglijst en staat op twee punten van de koploper. Een ploeg die strijdt voor de terugkeer in de Eredivisie.

FC Volendam heeft historisch gezien nogal vaak een pakslaag gehad van PSV. Daar tegenover staan de successen in bekerduels tegen de grote ploegen.

Net als in seizoen 1992-1993 weet FC Volendam ook in seizoen 1993-1994 thuis van PSV te winnen. Op zondag 8 mei 1994 komt FC Volendam terug van een 2-0 achterstand. Goals van André Wasiman, Miroslav Stefanović en Jorg Smeets bezorgen 'het andere oranje' alsnog de winst. Hieronder de samenvatting van deze wedstrijd, wat tevens de afscheidswedstrijd was van Hans van Breukelen