APELDOORN- Het familiebedrijf EuroParcs uit Apeldoorn heeft zich dankzij een geheel eigen visie in redelijke korte tijd ontwikkeld tot een bepalende speler in de recreatiebranche in Noord-Holland.

Met Resort Markermeer in Bovenkarspel heeft de onderneming van de familie Vos zijn derde resort in het Noorderkwartier aangekocht. Recreatieliefhebbers kunnen in het Noord-Holland boven het Noordzeekanaal nu terecht bij Resort Poort van Amsterdam in Uitdam, Resort De Rijp in Oost-Graftdijk en binnenkort dus ook bij Resort Markermeer. De officiële verkoopopening van dat resort is op 23 september waarna het direct dat weekend open verkoopdagen zijn.

In totaliteit heeft EuroParcs nu tien resorts in Nederland in eigendom. De meeste daarvan liggen aan (groot) water en dat is geen toeval: ,,Beleving aan, in en op het water, daar hebben we als bedrijf de afgelopen jaren steeds meer de nadruk op gelegd”, verklaren directeuren Wim en Wouter Vos. ,,Dat is op een schiereiland als Noord-Holland in ruime mate aanwezig. Resort De Rijp ligt aan het Noordhollandsch kanaal, vlakbij het Alkmaardermeer en ook niet ver van de duinstreek. Resort Poort van Amsterdam is net als Resort Markermeer aan het Markermeer gelegen.”

Het woordje aan kan bijna letterlijk worden genomen in dit geval, want de kavels op Resort Markermeer liggen op luttele meters van het water. Wim en Wouter Vos:,, Dat houdt in dat je slechts je deur hoeft uit te lopen, enkele stappen hoeft te zetten en je kunt genieten in of op het water. Dat is een heerlijk vooruitzicht als je de vakantiewoning aanschaft voor eigen gebruik, maar zeker ook als je haar wil inzetten als investering. Wij verwachten namelijk dat een groot publiek getriggerd is om een dergelijke woning te huren wat zich vertaalt naar de hoogte van de verhuuropbrengsten voor de investeerder.”

Die verwachting is gebaseerd op harde cijfers. Wim en Wouter Vos: ,,Resort Markermeer is qua ligging aan het water te vergelijken met Resort Poort van Amsterdam. Dit resort kreeg in de media bijnaam ‘recreatiehit van 2015’, omdat de vakantiewoningen zo gewild waren. In nog geen drie maanden tijd waren bijna alle kavels op het resort verkocht. Maar dat we nu wederom zo’n unieke locatie hebben weten te bemachtigen is geen garantie voor de toekomst: Uiteindelijk was de belangstelling voor de kavels op Resort Poort van Amsterdam zo groot, omdat je bijna nergens langs het Markermeer zo dicht bij de oever kan recreëren. Dat is een heerlijk vooruitzicht als je de vakantiewoning aanschaft voor eigen gebruik, maar zeker ook als je haar wil inzetten als investering. Wij verwachten namelijk dat een groot publiek getriggerd is om een dergelijke woning te huren wat zich vertaalt naar de hoogte van de verhuuropbrengsten voor de investeerder.”

Meer informatie op: www.europarcsverkoop.nl