Het kampeerseizoen is inmiddels volop aan de gang, en als follow-up van onze succesvolle special over campers met de Pasen komen wij nu met een uitgebreide special met alle ins- en outs over opnieuw campers, caravans, accessoires, outdoor, campings, glampings en kampeervakanties in eigen land. Er is in eigen land weer volop genoten vanaf Pasen en Pinksteren. Als je de geluiden uit de markt hoort van alle betrokken partijen dan gaat alles crescendo en zijn de bezettingen op alle campings en glampings uitstekend. Het gaat goed in Nederland en dat is in alle sectoren te merken.

Ook uit de wereld van camper, caravans, accessoires, toeleveranciers, verkoop en verhuurbedrijven, onderhoud, kortom de hele sector horen wij alleen positieve geluiden met topomzetten. Binnenkort staan de grote vakanties weer voor de deur en dan vliegt Nederland uit. Steeds meer mensen blijven echter in ons mooie eigen land, en dat is natuurlijk een uitermate positieve ontwikkeling en stimulans voor alle bedrijven in de vakantiesector. Voor je het weet beginnen de zomer vakanties alweer. Vanaf 6 juli begint regio Zuid, dan start vanaf 13 juli regio Noord en tenslotte regio Midden vanaf 20 juli. Traditioneel loopt de bouwvak daar net als elk jaar weer achteraan ; Zuid 22 juli t/m 9 augustus, Noord 29 juli t/m 16 augustus, en dan Midden: 5 augustus t/m 23 augustus

Het belooft in ieder geval een topjaar te worden voor alle betrokken partijen en natuurlijk de vakantiegangers met mooi weer in het vooruitzicht.

In het eerste deel van de special treft u de marktgegevens, ins- en outs en ontwikkelingen aan m.b.t de camper, caravan, verkoop, verhuur, onderhoud, accessoires markt, maar ook Outdoor, Campings en Glampings en kamperen in eigen land.

Verder een overzicht van alle bladen en interessante sites in het segment. Een overzicht met www. en redactievermeldingen van al onze deelnemers en diverse advertorials.

Wij wensen u alvast veel leesplezier en een prettige vakantie

Wij hebben wat marktcijfers voor u op rij gezet m.b.t. de campers:
Er zijn in 2018 fors meer campers verkocht. Het complete park van campers in Nederland blijft groeien en bedraagt ongeveer 115.000. Dat is een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden. Ook de grote populariteit van het Max TV- programma “Wij zijn er bijna” draagt daar uiteraard aan bij met nog steeds gigantische kijkcijfers

Dan hier de cijfers van het NKC
NKC is een professioneel team van ongeveer 50 medewerkers en bijna 250 vrijwilligers verzorgen samen inspiratie, expertise en belangenbehartiging voor de camperaars.

De NKC geeft het magazine Kampeerauto uit, beheert websites en apps, organiseert reizen en evenementen en verkoopt verzekeringsproducten onder eigen label. Met het internationale platform Campercontact.com faciliteert de NKC camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats.

- Meer weten over de NKC? Bekijk de infographic.
- Meer weten over 'de Camperaar'? Bekijk de infographic.
- Meer weten over de campers die Nederlanders hebben? Bekijk de infographic

Caravans
Ook de caravanverkoop en verhuur in Nederland zit volop in de lift . Vanuit de markt horen we alleen maar positieve berichten. Er wordt volop verkocht en verhuurd, alle ondernemers die wij afgelopen periode hebben gesproken zijn alleen maar optimistisch over de ontwikkelingen in Nederland. Qua merken is er zeker in de Caravanmarkt volop keuze: Er zijn in Nederland maar liefst ruim 60 merken.

Volgens de officiële cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) telt ons land bij aanvang van de zomervakanties voor het eerst meer dan 550.000 caravans en campers. Op peildatum 1 juli 2018 stonden de tellers op 437.442 caravans en 115.359 kampeerauto’s.

“Nog nooit hadden de Nederlanders zoveel kampeermiddelen in bezit”, aldus Hans Louwers, secretaris van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI). “En dan tellen we nog enkel de gekentekende caravans en campers. Als we daar ook nog de lichte caravans zonder eigen kenteken, de vouwwagens en ook alle tenten bij tellen, dan komen we naar schatting uit op een aantal van ruim anderhalf miljoen kampeermiddelen. Bovendien zijn er 3,9 miljoen Nederlanders die één of meerdere malen per jaar kamperen.”

Nederland Kampeerland
De verkoop van nieuwe campers steeg dit jaar tot en met juni met 16,1 procent ten opzichte van het eerste halfjaar 2017, tot 1.461 exemplaren. De caravanverkoop bleef stabiel in vergelijking met het voorgaande jaar, op 4.426 stuks, oftewel 80 minder (1,8 procent). Siewert Gorter, voorzitter van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven: “Qua aantal caravans per hoofd van de bevolking zijn we samen met Zweden de Europese koploper en waarschijnlijk zelfs van de wereld. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld en ook vouwwagens zijn weer helemaal terug van weggeweest. We zijn en blijven een op-en-top kampeerland.”

Bron: www.bovag.nl

www.3c-camper.nl Wie zijn wij? 3C Camper Custom Care is gespecialiseerd in het detailen van campers en caravans. Na het detailen wordt Nanocoating aangebracht om de camper of caravan 5 jaar in optimale staat te houden.

www.4campers.nl Camperverhuur sinds 5 jaar en met onze webwinkel bieden wij een uitgebreid assortiment fietsendragers ,motor-scooterdragers, luifels, tenten, elektro, sat, multimedia, gas, water, sanitair ,koelen en klimaat.

www.alko-tech.com Al-KO Voertuigtechniek Terecht geldt de naam Al-KO Voertuigtechniek als een synoniem voor veiligheid op de weg. Of het nu gaat om campers, caravans, bedrijfsvoertuigen of trailers-voor optimale rijveiligheid en het hoogste comfort staan we met onze naam bekend als betrouwbaar partner

www.autorivano.nl Als universeel autobedrijf zijn wij aangesloten bij Bosch Car Service en Bovag. U kunt bij ons terecht voor o.a. Camper onderhoud, APK -keuringen en auto onderhouds-en reparatiewerkzaamheden.

www.autocleanservice.nl Je auto, camper , caravan helemaal schoon in een paar minuten. 100 % milieuvriendelijk door gebruik van gerecycled water. De wasstraat met aandacht voor uw auto, camper, caravan. Onze voorwas neemt uw wielkasten ,goot en randjes wel mee!

www.biketrans.nl Al meer dan 25 jaar vak ervaring. Voor elke camper een oplossing ! De biketrans fietsenlift is de ideale oplossing voor het plaatsen en vervoeren van uw fietsen. Gemakkelijk, duurzaam en veilig.

www.butlercampers.nl De nummer een specialist in buscampers. Butlercamper is een familiebedrijf met een rijke historie. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring in de inbouw, verkoop en het onderhoud van kampeerauto’s en buscampers.

www.camperprofi.nl is een gespecialiseerd bedrijf voor uw camper. En inmiddels bij steeds meer camperaars een begrip. En vele weten de weg naar Veendam dan ook te vinden. U kunt voor alle camperwerkzaamheden terecht bij Camper Profi

www.carportharderwijk.nl Carport Harderwijk levert carports door heel Nederland en België. Een carport van Carport Harderwijk voorziet u in alle gemakken. Wij leveren carports, terrassen en overkappingen. Door onze unieke werkwijze en ervaring kunnen wij lichte constructies maken die sterk en duurzaam zijn.

www.ep-hydraulics.nl De professional voor uw ondersteuningssysteem. Al meer dan 10 jaar hebben wij ervaring opgedaan in ondersteunende systemen voor campers en caravans. E&P Hydraulics heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van hydraulische levelsystemen voor camper en caravans.

www.electrostart.nl Wij zijn een bedrijf wat gespecialiseerd is in de diesel en elektrotechniek voor alles wat vaart en rolt. Wij zijn gevestigd in Broek op Langedijk en Den Helder. Met 10 medewerkers gaan we elke dag de uitdaging aan om uw storing op te lossen. Voor ons is de kwaliteit heel belangrijk

www.fsl.nl FSL camperbouw verzorgt al uw camperprojecten. FSL diensten : hefdaken, slaaphefdaken, occasions, bekleden, interieurbouw, keukens. Wij maken graag een offerte voor het project van uw keuze. Bezoek alleen op afspraak !

www.fransstokman.nl Welkom bij Frans Stokman Caravans & campers sinds 1982. De Carevelair, Dethleffs en Weinsberg modellen staan in de showroom! Wist u dat wij ook caravans en campers inkopen, caravan en camperoccasions, caravan en camperonderhoud , verhuur en APK leveren? Gastvrijheid en service staan nog steeds hoog in het vaandel bij Frans Stokman.

www.gooperhermetic.com Een waterdichte en soepele beschermhoes. Absolute bescherming voor telefoons, camera's etc. en voorzien van een unieke dubbele magneetsluiting. De hoes valt vanzelf dicht, sluit hermetisch af en blijft dicht tot dertig meter onder water. De inhoud van de hoes is nu beschermt tegen vuil, water, zand en stof. Gebruik van de telefoon blijft mogelijk en de hoes blijft drijven als de hoes met lucht volgeblazen wordt.

www.kampeerkrediet.nl De specialist in caravan-en camperfinancieringen. Financieringen met vakantiegevoel! Kampeerkrediet is de specialist op het gebied van geld lenen voor recreatief Nederland .Onze dienstverlening is gericht op het afsluiten van en besparen op financieringen voor (toekomstige) caravan en campereigenaren.

www.kamperenmetdeauto.nl Ben je op zoek naar een avontuurlijke of een bijzondere vakantie. Bij kamperenmetdeauto.nl helpen wij je graag aan een avontuurlijke of een bijzondere vakantie met een daktent. De webshop van kamperenmetdeauto.nl is de plek om je te laten inspireren op het gebied van daktenten en toebehoren. Wij verhuren verschillende daktenten van gerenommeerde merken.

www.koene.nl Als het om camperonderhoud gaat is Koene Auto al ruim 50 jaar een begrip in de regio Velsen. Uiteraard bent u van harte welkom in ons bedrijf. Tevens zijn wij de Fiat-dealer voor de regio Haarlem, Velsen, en wijde omgeving. Wij staan voor u klaar!

www.lodgeholidays.nl Glamping in Italië, Kroatië of Frankrijk. Laat je inspireren. Een bijzondere vakantie blijf je je hele leven bij. Speciaal voor jou heeft Lodge Holidays de mooiste en beste plekken gevonden voor een heerlijke vakantie in een van onze lodgetenten, Het enige dat jij hoeft te doen is ontspannen en genieten.

www.mastervolt.nl Net als in de pleziervaart kunnen Mastervoltsystemen ook worden gebruikt in mobiele toepassingen zoals campers en caravans . Mastervolt staat erom bekend de beste producten te maken als het gaat om de combinatie vermogen, gewicht en volume.

www.motorhomedepot.nl Veel camperaars staan wel een keer voor de keus: camper verkopen of toch maar niet,want het geeft zoveel rompslomp en gedoe. Maar dat is helemaal niet nodig want je kunt de verkoop ook uit handen geven, Wel zo makkelijk. Motorhomedepot ontzorgt u volledig !

www.optimabatteries.nl De Hoeve Multipower is specialist in mobiele energiesystemen die geschikt zijn voor diverse toepassingen voor o.a campers en biedt u diverse oplossingen voor uw mobiele DC- of AC-energievoorziening.

www.primagaz.nl Primagaz Nederland is de propaanspecialist in je buurt. Met een netwerk van zo'n 1.000 flessenverkooppunten in Nederland is Primagaz nooit ver weg. Zo’n 10.000 klanten vertrouwen op de veilige levering van Primagaz in bulk en in flessen. Daarvoor doorkruisen 30 vrachtwagens het land om particulieren, mkb’s, industriële bedrijven van gas te kunnen voorzien.

www.redazeilmakerij.nl Al meer dan 25 jaar produceert Reda met veel trots kwaliteitsvoortenten en luifels voor de kampeerbranche. Dankzij onze ervaring en het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsproducten wacht u een onbezorgde vakantie. Voor elk type kampeerder hebben wij een voortent of luifel op maat.

www.carwashhoorn.nl Met onze 50 meter lange tunnel besteden wij uitgebreid aandacht aan die plekken op uw auto, camper, caravan waar de wasborstels lastig bijkomen. Hierdoor is de was kwaliteit en daarmee de schoonheid van uw auto, camper , caravan veel beter dan bij andere wasstraten.

www.smitveld.nl
De Kampeerwinkel in HeemskerkOpzoek naar een nieuwe kampeeruitrusting? Bij Smitveld kampeerwinkel Heemskerk vind je op 4.000m2 echt alles voor jouw kampeervakantie. In de grote kampeerwinkel vind je alle soorten kampeertenten. Van kleine lichtgewicht trekkerstent tot grote tipi tent van Robens. Een kampeertent koop je bij SmitveldAls je opzoek bent naar een nieuwe tent ben je in Heemskerk aan het juiste adres. In de showroom van Smitveld staan 100 verschillende tenten opgesteld. In de grote collectie tenten vind je alles van Schuurtent tot opblaastent. En je hebt keuze uit de merken Coleman, Outwell, Robens, Kampa, Eurotrail, Easy-Camp, Husky en Highlander.

www.solidpower.nl Solid Power Systems introduceert vernieuwde en unieke versie Solid Power Smart -accusysteem. Het vernieuwde Solid Power Smart accusysteem is uniek en innovatief door de modulaire en daardoor ongekend flexibele opbouw. Speciaal ontwikkeld voor alle campers. Klein, groot,oud, nieuw, bus. Van zelfbouw of merk-camper, het maakt niet uit.

www.special-campers.nl LUXE KAMPEREN MET EEN 4X4 CAMPER Huur, ervaar en beleef! Onze luxe pickup camper maakt een luxe campervakantie mogelijk!De 4×4 camper maakt geen enkele plek meer onbereikbaar. Door deze 2 persoons camper te huren kun je een totaal nieuwe vakantie ervaring beleven. We hebben een stoere 4×4 auto, gecombineerd met een unieke camper afzetunit, hierdoor wordt kamperen echt een feestje. Deze unieke compacte 4×4 camper zorgt voor vrijheid, rust en grenzeloos genieten.

www.tear-aid.nl Tear -Aid de onmisbare krachtpatser in uw outdoor en indooruitrusting. Tear-Aid is een uniek transparant reparatiemiddel waarmee u scheuren en gaten in praktisch alle materialen eenvoudig dicht. Het is ongekend sterk en elastisch. Tear-Aid is geen tijdelijke oplossing. Het is een permanent reparatieproduct dat een vaste plek verdient in uw outdoor en indooruitrusting.

www.webercampers.nl Weber Campers heeft ruim 27 jaar ervaring in kampeerauto’s en is inmiddels een begrip in Noord-Holland geworden. Wij zijn gevestigd aan de Caravanboulevard te Heerhugowaard. Omdat wij weten hoe belangrijk het is dat u de camper koopt die bij u en uw manier van vakantievieren past, zullen wij altijd van het best mogelijk advies dienen.

www.we-carservice.nl Uw onderhoudsgarage voor alle werkzaamheden aan uw camper en auto. Wij voeren onderhoud uit aan iedere auto, bedrijfswagen of camper, reparatie voor APK of als er iets defect is. APK keuring en voor al uw inbouw aan elektronische apparatuur in uw auto.

www.wwsat.nl Worldwide Satelitte meer dan 25 jaar ervaring. De activiteiten betsaan uit verkoop, installatie, reparatie en onderhoud van onderstaande systemen voor de particuliere en zakelijke markt: -Satellietschotels: handmatig en automatisch-Satellietontvangers- LED tv’s, zonnepanelen omvormers- Air Conditioners DVB-T/Digitenne antenne’s

www.karstententen.nl Comfortabel genieten van uw kampeervakantie. Binnen enkele minuten geniet u van een tent die zijn kwaliteit door de jaren heeft bewezen. Gemak, oppompbaar, snel opgezet en uitbreidbaar aan uw wensen. Comfort, comfortabel en intens genieten van het buitenleven. Kwaliteit, gaat een leven lang mee door gebruik van hoogwaardige materialen.

www.stroomzat.nl Stroom Zat is een toe leverancier van elektro en diesel onderdelen voor voertuigen en de scheepsvaart. Stroom Zat is niet een alledaagse webshop. We zijn een webshop voor de doe het zelf specialisten. Wij verkopen kwaliteitsproducten die de specialist ook gebruikt in de werkplaats. Onze medewerkers zijn al meer dan 30 jaar in de automotive branche en daardoor weten we ook de technische kanten van de produkten.

Om u zich nog beter te oriënteren en keuzes te maken hebben wij een overzicht opgenomen van alle momenteel verschijnende magazines in het segment en populaire sites Zie onderstaand overzicht Magazines Campercaravans

www.campercaravans.nl Camperreismagazine
www.camperreis.nl Campinglifemagazine
www.campinglife.nl Autoweekcampers
www.autoweekcampers.nl Caravannen
www.caravannen.nl KCK Kampeer & Karavankampioen
www.anwb.nl ASCI Freelife
www.ascifreelife.nl Vakantiekriebels Vrije Tijd
www.vakantielriebelsvrijetijd.nl Kampeerauto
www.kampeerauto.nl
www. nkc.nl Alles over de campers bij Europa’s grootste campersclub
www.kampeermeneer.nl Hele leuke informatieve site met actueel nieuws , tips en trics over campings , kampeerpraat ,kampeertips, met in het hoog seizoen meer dan 135000 bezoekers per maand.
www.caravans.nl
www.campersite.nl
www.recreatrader.nl
www.huren.nl
www.camperclubnederland.nl
www.caravankoopwijzer.nl
www.eurocampings.nl

Outdoorinfo

De outdoormarkt heeft zich de laatste jaren heel sterk ontwikkeld. Mensen krijgen steeds meer gevoel met het buitenleven en gaan individueel en in groepen op pad in binnen- en buitenland. Een gezonde zaak vinden wij! Outdoor is heel breed. Qua bestemmingen kies je voor landen, nationale parken, wandelroutes, in de bergen, op het water flyboarden, in de sneeuw, eropuit met de kinderen en actieve vakantiereizen. Je kunt actief kamperen, hiken, kanoën & kajakken, klimmen, langlaufen, mountainbiken, skiën en snowboarden, trackrunning, kortom alles is mogelijk.

Er zijn diverse sites, platforms en magazines waar je alles kunt vinden. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

www.outdoor.info.nl Outdoorinfo is het grootste online outdoorinfo platform in Nederland. Duizenden buitensporters, natuurliefhebbers en reislustigen bezoeken de site.

www.campz.nl het online outdoor magazine voor avonturiers

www.oppad.nl vertelt je alles over outdoor, uitrusting, activiteiten en bestemmingen.

www.thehike.nl hippe site voor hiken en alle aangrenzende onderwerpen zoals gear, travelling, food en fit zijn.

www.meridiantravel.nl Reismagazine Outdoor & Avontuur is een eenmaal per jaar verschijnend magazine over avontuur en outdoor reizen.

Buitentijdmagazine: Met een printoplage van 450000 is het relatiemagazine van Bever het grootste magazine in Nederland over outdoor.

Qua outdoor winkels in Noord-Holland en Flevoland hebben wij er een aantal voor u op rij gezet:

Noord-Holland
Smitveld Outdoor & Kampeerwinkel Heemskerk: Op zoek naar een nieuwe kampeeruitrusting. Bij Smitveld kampeerwinkel Heemskerk vind je echt alles voor jouw kampeervakantie.

Karsten Travel Zwaag: Bij Karsten Travelstore vind je alle benodigde kampeerartikelen voor je kampeervakantie, zo ook gezinstenten voor meerdere personen. Bekijk ons ruime assortiment aan gezinstenten in de webshop of kom langs in Zwaag.

Kompass Outdoor Heerhugowaard, Bever Alkmaar en Amsterdam, Treffers Fishing en Outdoor Nieuwe Niedorp, Soellaart Outdoor & Wintersport Haarlem, Rien de Wolf Watersport en Outdoor Amsterdam, Pauw Recreatie Heerhugowaard, De Trek Outdoor Hoorn, Dumpstore Amsterdam, Rainbow Trampoline en Outdoor Spierdijk, Skunk Gear Oude Niedorp,Liv Outdoor Zaandam, Kathmandu Outdoor & Travel Amsterdam

Flevoland:
Outdoor & Travelshop Emmeloord, Bever Almere, Campingshop Flevoland Almere, Flyboard Almere, Ribbootwinkel Zeewolde.


CAMPINGS, GLAMPINGS EN VAKANTIE IN EIGEN LAND

Vakantie in Eigen land!
Waarom zou je naar een verre bestemming gaan. Je vakantie vieren door te kamperen in je eigen land is een van de allerleukste dingen die je kunt doen, Je kunt je altijd verstaanbaar maken in je eigen taal. Nederland is gewoon een uniek land. Een leuke camping in Nederland zoeken en lekker vakantie vieren is anno 2019 helemaal hip, in, en trendy. Er zijn in alle provincies mogelijkheden voor de verschillende doelgroepen en budgetten.

Er zijn op dit moment ruim 1100 campings in Nederland verdeelt over alle provincies. Om een goede keuze te maken zijn er plenty mogelijkheden om online te zoeken en de juiste camping c.q glamping te vinden die bij jouw voorkeur past.

Campings
www.lodgeholidays.nl Glamping in Italië, Kroatië of Frankrijk. Laat je inspireren. Een bijzondere vakantie blijf je je hele leven bij. Speciaal voor jou heeft Lodge Holidays de mooiste en beste plekken gevonden voor een heerlijke vakantie in een van onze lodgetenten, Het enige dat jij hoeft te doen is ontspannen en genieten. www.het-buitenland.nl De zon schijnt door de lichtkoepel in het dak van je warme onderkomen, vandaag doe je alles op je gemak. Eten koken, een spelletje bij de kachel, een wijntje in de hout-gestookte hottub, nog even verhalen vertellen bij het vuur en dan de gezellige “hut” in.’t Buitenland: Overnachten in een Mongoolse yurt, Finse kota, Pipowagen, Retrocaravan, een echte Tipi of een Boshut (andere locatie); sfeervol en bijzonder! ’t Buitenland is een kleine camping met bijzondere accommodaties voor een weekendje weg, vakantie of met je lief.

www.het-buitenland.nl De zon schijnt door de lichtkoepel in het dak van je warme onderkomen, vandaag doe je alles op je gemak. Eten koken, een spelletje bij de kachel, een wijntje in de hout-gestookte hottub, nog even verhalen vertellen bij het vuur en dan de gezellige “hut” in. ’t Buitenland: Overnachten in een Mongoolse yurt, Finse kota, Pipowagen, Retrocaravan, een echte Tipi of een Boshut (andere locatie); sfeervol en bijzonder! ’t Buitenland is een kleine camping met bijzondere accommodaties voor een weekendje weg, vakantie of met je lief.

www.camping-de-stjelp.nl Wat is Camping de Stjelp? Wij noemen het zelf onze ontstressingsboerderij camping.In deze tijd van haast, hectiek, stress en drukte is deze plek een oase van rust, waar je in de vrije natuur weer tot jezelf kunt komen. Waar je ’s morgens door de vogels gewekt wordt en de serene rust van de natuur voelt ontwaken en waar de kikkers in de omliggende sloten met hun gekwaak aangeven dat de dag is begonnen.

www.heischetip.nl Heerlijk tot rust komen in voor- en najaar of een spetterende hoogseizoensvakantie samen vieren? Samen met vrieden deze zomer de leukste activiteiten meemaken? Nekijk snel ons programma voor 2019 en kijk of er iets voor jullie bij zit.

www.meerwijck.nl Camping en Jachthaven Meerwijck gelegen aan het Zuidlaardermeer is echt een uniek stukje Nederland. Op de grens van Groningen en Drenthe is Camping Meerwijck omringd door bossen, schilderachtige dorpjes en boeiende steden. Onze jachthaven ligt direct aan het Zuidlaardermeer en biedt een grote variatie aan landschappen voor de vaartoerist.

www.sevinkmolen.nl Recreatiepark Sevink Molen (in de volksmond Sevink Mölle) is een park bestaande uit een camping, pannenkoekmolen, bourgondisch-grill restaurant, bungalowpark, groepsaccommodatie, strandpaviljoen ’t Hilgelo en sinds eind 2011 uitgebreid met een gethematiseerd speelparadijs, genaamd Sevink Avonturenpark. De eye-catcher van het bedrijf is een monumentale molen gebouwd in 1866, die tegenwoordig op de rijksmonumenten lijst staat.

www.degroenekoepel.nl Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie in Nederland en omringende landen.De Groene Koepel is een marketing- en belangenbehartigingsorganisatie voor de drie keurmerken Natuurkampeerterreinen, Groepsnatuur kampeerterreinen en Trekkershutten.

www.gulperberg.nl Vanuit het dorp vindt u tussen de Limburgse groene heuvels Panorama Camping Gulperberg met prachtige vergezichten en een kronkelend weggetje dat naar boven leidt. Het brengt u naar een unieke panorama plek op de zuidhelling van de Gulperberg. En daar voelt u het, u bent op vakantie Panorama Camping Gulperberg is het gehele jaar geopend .Er kan bij ons dus 365 dagen worden genoten van alle seizoenen en daarmee al het moois dat Zuid Limburg u te bieden heeft. Ontdek onze chalets.De unieke ligging van Panorama Camping Gulperberg, midden in het Zuid Limburgse natuurschoon, maar ook vlakbij interessante en gezellig steden, bezorgt iedereen het ultieme vakantiegevoel.


www.gorishoeksehoeve.nl

Welkom bij de Gorishoekse Hoeve, een unieke combinatie tussen 2 recreatiebedrijven en een restaurant op het mooie eiland Tholen in Zeeland!
Kamperen kunt u bij ons in uw vaste sta-caravan op een jaarplaats of natuurlijk gewoon met uw caravan of tent op ons passantenveld. De Gorishoekse Hoeve bestaat uit 2 campings, te weten camping Gorishoek en camping de Hoeve. Op beide locaties bieden we deze vorm van kamperen aan.

www.aandewaterspiegel.nl Zoekt u mooie accommodaties of een kleinschalige camping op het platteland nabij de schone Zeeuwse stranden en de zee? Houd u van dieren en landelijke sfeer? U vindt dit alles op ons erf Aan de Waterspiegel achter de Walcherse duinen vlak bij zee aan de rand van het dorp Aagtekerke. Een voormalig landbouwbedrijf met een minicamping, vakantiewoningen en luxe trekkershut. Vanuit alle accommodaties heeft u zicht op de vijver met treurwilg, de alpaca´s, pauwen en kalkoenen. In deze Zeeuwse omgeving ruikt u de geuren van het land. U houdt vakantie tussen de verstilde velden. Maïs en graan wuiven in de wind. Paarden grazen in de weilanden. In de verte ziet u de Lange Jan van Middelburg. En op de fiets bent u binnen 5 minuten aan zee. Aan de Waterspiegel ligt tussen Domburg en Westkapelle. De steden Middelburg en Vlissingen zijn per auto in 15 minuten bereikbaar.

www.torentjeshoek.nl Dé leukste familiecamping in Drenthe, Camping Torentjeshoek Kamperen op een familiecamping in Drenthe? Kom kamperen op CampingTorentjeshoek in Dwingeloo. Wij beschikken over vele faciliteiten én onze camping is gelegen in een prachtige omgeving, aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld. Of je nu bij ons komt kamperen of een accommodatie huurt, op Camping Torentjeshoek beleef je een topvakantie! Honden welkom op de gehele camping.

www.het-buitenland.nl Overnachten in een Mongoolse yurt, Finse kota, Pipowagen, Retrocaravan, een echte Tipi of een Boshut (andere locatie); sfeervol en bijzonder! ’t Buitenland is een kleine camping met bijzondere accommodaties voor een weekendje weg, vakantie of met je lief.

Ideaal en origineel ook als groepsaccommodatie met vrienden, collega’s en familie. Ook voor een brainstorm, teambuilding, verjaardag, bruiloft of familiereünie.
’t Buitenland bestaat uit twee ‘kampementen’.
Alle accommodaties zijn zowel afzonderlijk als ook tezamen te reserveren.Glamoreus Camping;

Het woord glamping is een samenvoeging van de woorden glamoreus en camping. Het is een luxe manier van kamperen waar alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Clamping zijn van alle gemakken voorzien en perfect geschikt voor mensen die graag buiten zijn , echter niet de ongemakken van het kamperen willen meemaken. Kamperen middenin de natuur met de luxe en het comfort van thuis, dat is het scenario voor

We hebben het hier over safaritenten, lodges, yurts, boomhutten, pipowagens, tipis, en mobiele huisjes . Deze vorm van kamperen is sterk in opmars , zowel in Nederland als in het buitenland. Onderstaand treft u een aantal van onze relaties aan die je graag van dienst willen zijn om je vakantie te vieren in 2019

www.eurocampings.nl
www.recron.nl
www.campings.nl
www.anwbcamping.nl
www.allecampingsinnederland.nl
www.nederland-camping.nl
www.campingkidz.nl
www.campingtipper.nl
www.minicampingcard.eu
www.glampingcamping.eu


Kampeerbeurzen
Uiteraard zijn er ook tal van Camper, Caravan en Kampeerbeurzen waar u terecht kan. Zo kunt u dit jaar nog naar:

13-15 sept 2019 - Camper & Caravan Wereld Assen
27-29 sept 2019 - Camperbeurs Hardenberg
03-07 okt. 2019 – Mobicar ’19 Salon Caravan & Motorhome Brussel, België
09-13 okt. 2019 – Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht
08-10 nov. 2019 – Caravan Bremen, Bremen, Duitsland

Zie www.kampeerbeurzen.nl voor een compleet overzicht.


Redactie: Jan Dekker/ Paul van der Molen
Media-exploitatie: Janna Smits, Bob Nooij, Jan Dekker