PURMEREND - Op een grasveld ter hoogte van het Fenixlaantje in Purmer-Noord zijn stukjes asbest gevonden. Op onderstaand overzichtskaartje kunt u zien om welk gebied het gaat.

We nemen de aanwezigheid van asbest in de openbare ruimte serieus. Het gebied is daarom afgezet met hekken en er is een onderzoek gestart om de omvang en herkomst vast te kunnen stellen. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek besluiten we hoe we het asbest uit dit gebied gaan verwijderen.

Geen verstuiving
Het asbest zit opgesloten in plaatmateriaal, het zogenaamde hechtgebonden asbestmateriaal. Daardoor is de kans dat asbestvezel vrijgekomen is nihil. Er is geen sprake van bedreiging van de volksgezondheid.

Vragen
We snappen dat dit bericht vragen oproept. Deze willen we graag beantwoorden. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via telefoonnummer (0299) 452 452 of per mail naar kcc@purmerend.nl. Sommige vragen kunnen we nog niet beantwoorden omdat we nog geen uitkomsten van het onderzoek hebben. In dat geval komen we er later alsnog op terug.