ZAANSTREEK/WATERLAND - Half oktober verspreidt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport jodiumtabletten aan groepen mensen die in een straal van 100 km rond een kernreactor wonen. Inwoners van onze regio (Zaanstreek-Waterland) ontvangen geen jodiumtabletten.

Het ministerie verspreidt de jodiumtabletten in een aantal gebieden in Nederland, aan groepen mensen die in een straal tot 100 km rond een kernreactor wonen. De dichtstbijzijnde kernreactor voor onze regio is Petten. Omdat dit een onderzoeksreactor betreft heeft de Rijksoverheid voor deze reactor een andere straal afgegeven: namelijk 3 km rondom de kernreactor. De omwonenden van de kernreactor in Petten hebben de jodiumtabletten eind 2016 al ontvangen.

Heeft u vragen?
Kijk voor meer informatie op: www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl of bij de veel gestelde vragen. Ook kunt u contact opnemen met de Rijksoverheid via telefoonnummer 1400 of WhatsApp (06) 5500 1400.

Er is geen concrete dreiging
Er is geen concrete dreiging van een kernongeval. De Rijksoverheid verspreidt de jodiumtabletten om voorbereid te zijn op de zeer kleine kans op een kernongeval. Ook wil Nederland bij een kernongeval dezelfde maatregelen kunnen nemen als onze buurlanden.