PURMEREND - Mogelijk start al in het voorjaar van 2018 de bouw van 89 appartementen op de hoek Grotenhuysweg/Purmerenderweg in Purmerend. Op dinsdag 18 juli 2017 hebben wethouder Hans Krieger en André Snippe van Snippe Projecten BV hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor het bouwplan.

Het gebouw telt vijf verdiepingen waarin ruimte is voor 89 appartementen. De woningen (40 tot 70 m2) zijn bedoeld voor starters, eenpersoonshuishoudens en senioren. De appartementen worden in het betaalbare segment aangeboden. Afhankelijk van de inschrijvingen zal de ontwikkelaar beslissen of het koop- of huurappartementen worden, of misschien een combinatie daarvan.

Positieve reacties
De reacties uit de buurt op het bouwplan waren overwegend positief. Wethouder Hans Krieger is blij met het plan. “De woningen komen op het terrein waar in 2014 een leegstaand bedrijfspand gesloopt is. Dit vervallen gebouw was de bewoners van Purmer-Noord een doorn in het oog. Een uitstekende plek voor de woningen die we in Purmerend zo hard nodig hebben. De nieuwe appartementen zijn bedoeld voor met name starters, daar wordt veel om gevraagd.” De procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning start op korte termijn. Het streven is om in het voorjaar van 2018 met de bouw te starten.