EDAM/VOLENDAM - Afgelopen week is aannemer Van Vuuren begonnen met het overzetten van de kabels voor de straatverlichting. De kabels worden nu aangesloten op gemeentelijke verlichtingskasten, in plaats van de Trafostations van Liander.

De wijk waarin de werkzaamheden plaatsvinden betreft het deel van Volendam aan de andere zijde van de sloot langs de Mercuriuslaan; tussen Dijkgraaf Poschlaan, CAI-mast, Karveel, Damcoogh en Augustin Hanicottestraat. Het werk is vermoedelijk op 24 november klaar.

Wat u als inwoner van deze wijk hiervan kunt merken is dat in een straat of een hofje de straatverlichting niet (volledig) werkt. Dan is er iets niet goed gegaan met het overzetten. Wij vragen u hiervan melding te maken bij ons, zodat we zo snel mogelijk de eerstvolgende werkdag de fout kunnen herstellen. Melden is mogelijk via telefoon nr. 140299 of via het formulier Melding openbare ruimte.

Voorbereiding voor plaatsing energiezuinige LED-verlichting

Het overzetten van de kabels gebeurt als voorbereiding op het vervangen van de openbare verlichting in deze wijk in 2018. Tevens zijn wij hierdoor in staat om sneller te reageren op toekomstige storingen.