EDAM/VOLENDAM - In verband met de verkeersveiligheid worden het Noordeinde, Haven en Zuideinde zondag a.s. tussen 16.00 en 18.30 uur afgesloten voor alle verkeer m.u.v. voetgangers.

Ook worden de beide havenhoofden volledig afgesloten voor publiek vanwege de wettelijk verplicht in acht te nemen afstand bij het afsteken van het vuurwerk. Deze afsluiting geldt dus ook voor de botenbezitters.

Tijdelijk parkeerverbod Jozefstraat, C.J. Conijnstraat en St. Gerardusstraat

Om de Sinterklaasintocht, met de grote belangstelling van publiek, in goede banen te kunnen leiden geldt op zondag 19 november ’16 tussen 14.00 en 19.00 uur een tijdelijk parkeerverbod in de St. Jozefstraat en in de C.J. Conijnstraat tussen de St. Jozefstraat en de Meergracht. Tevens geldt een parkeerverbod in de St. Gerardusstraat nabij de kruisingen met de Zusterschoolstraat en de St. Vincentiusweg.

Parkeer deze middag dus a.u.b. niet in de Jozefstraat en voor het schoolplein in de Conijnstraat. Ook vragen wij u de route via de Brugstraat en Meerzijde naar de Jozefstraat vrij te houden van auto’s.

Oproep aan automobilisten

De ervaring leert dat bij de intocht vanaf plm. 17.00 uur bezoekers massaal naar de Haven gaan. De voornaamste routes waarlangs de bezoekers naar de dijk lopen zijn de Zeestraat, Edammerweg en Jozefstraat.

De beschikbare parkeerplaatsen in deze omgeving zijn rond dit tijdstip in de regel allemaal al bezet; het heeft dan dus geen nut meer om deze straten in te rijden op zoek naar een plekje voor uw auto. Het advies is daarom vanaf 17.00 uur niet meer het gebied in te rijden tussen de Julianaweg en de Haven. Dit komt de verkeersveiligheid voor de voetgangers ten goede, zijnde vooral veel gezinnen met jonge kinderen.

Oproep aan fietsers

In verband met de jaarlijks groeiende belangstelling van bezoekers bij de intocht, is het verzoek om geen fietsen te stallen in de doorgangen / stegen vanaf de Haven naar de achterliggende straten. Deze oproep geldt met name voor het Oude Draaipad bij de Drilbrug en in de Brugstraat e.o. Deze routes zijn niet alleen van belang voor het aankomende en vertrekkende publiek, maar met name ingeval van een calamiteit is het belangrijk dat routes vrij van obstakels zijn.