EDAM/VOLENDAM - Als iedereen ter wereld zo zou leven als wij hier doen, zouden we 3,5 aardbol nodig hebben. Steeds meer mensen zijn zich bewust van onze enorme impact op de planeet en willen hier iets aan doen. Maar waar kun je het grootste verschil maken, en wat kun je concreet doen?

Babette Porcelijn liet de totale impact doorrekenen. Ze laat zien dat driekwart van de impact van onze consumentenkeuzes op onze planeet verborgen is en toont waar de grootste impact plaatsvindt. In dit boek geeft ze aan de hand van toegankelijk gepresenteerde cijfers handvatten voor bedrijven en consumenten om effectief te verduurzamen en zo een negatief effect om te zetten in een eco-positieve bijdrage.

Wil je in aanmerking komen voor één van de vijf boeken? Zend dan een e-mail met je naam en adres naar info@edam-volendam.nl onder vermelding van ‘boekverloting de verborgen impact’

Verandering begint bij inzicht. Wil je de top 10 van de meest milieubelastende activiteiten van de gemiddelde consument zien? Babette liet het grondig doorrekenen door bureau CE Delft.

Zie de volgende link naar de Top 10 van de meest milieubelastende activiteiten van de gemiddelde consument

Wat kan ik zelf doen op 10 oktober (en daarna)?

  • Probeer op 10 oktober duurzame, zoals biologische of fair trade producten uit of probeer een abonnement op groenten of producten uit de streek/ koop lokale producten langs een stalletje aan de weg;
  • Stap over op groene stroom uit wind- of zonne-energie;
  • Probeer eens een dag in de week geen vlees of vis te eten;
  • Doe een opbouwbare tas in al je jassen/ handtassen, zo heb je geen tasje van de winkel meer nodig;
  • Bekijk samen met de kinderen de film Wall E van Disney-Pixar;
  • Laat je inspireren op de website www.allesduurzaam.nl