Volendamsdagblad.nl
|Nieuws | Sport | Evenementen
Geheel bewolkt20.8 ℃

Mediation Praktijk Enkhuizen in Enkhuizen

Bezoekadres:

Mediation Praktijk Enkhuizen

Parklaan 13
1601EK Enkhuizen
06-33748081
info@mediation-praktijk-enkhuizen.nl
http://www.mediation-praktijk-enkhuizen.nl

Mediation Praktijk Enkhuizen

Grote of kleine conflicten? Steeds meer mensen kiezen voor conflictbemiddeling als het hen niet lukt om hun geschil onderling op te lossen. Mediation is de bekendste vorm van conflictbemiddeling. Met mediation ga je het gesprek weer met elkaar aan met behulp van een neutrale en onpartijdige gespreksleider, de mediator. De mediator heeft geen enkel belang bij welke uitkomst dan ook en kan daardoor onafhankelijk – zonder een standpunt in te nemen – helpen de communicatie te verbeteren.

Mediation Enkhuizen

Het inschakelen van een mediator leidt vaak tot een uitweg uit een conflict die voor beide partijen het meest bevredigend is. Mediation is altijd vrijwillig. Er is geen dwang of druk om mee te doen; het uitgangspunt is dat iedereen gemotiveerd is om tot een oplossing te komen. Alles wat besproken wordt binnen de mediation is en blijft vertrouwelijk.

Mediation is kortdurend en werkt aan een van te voren afgesproken onderwerp. Soms wordt mediation verward met therapie, maar dat is mediation niet.

Hoe werkt Mediation Praktijk Enkhuizen?

Elk conflict kan met mediation bespreekbaar worden gemaakt. Een mediation-traject bestaat doorgaans uit 4 tot 7 gesprekken van 1,5 a 2 uur. Soms zijn minder gesprekken nodig om tot een oplossing te komen.

Doel van de gesprekken is om samen te zoeken naar een bevredigende oplossing van het conflict. Tijdens de gesprekken staat verbetering van de communicatie voorop. De mediator van Mediation Praktijk Enkhuizen is onpartijdig en heeft geen enkel belang bij welke uitkomst dan ook. Dat is prettig omdat elke partij even veel aandacht krijgt. Met respect voor elkaars situatie en standpunten zoeken we naar overeenkomsten en het herstellen van contact.

U bepaalt zelf wat er wordt besproken tijdens de mediation. De mediator begeleidt het proces en de gesprekken en houdt de gemeenschappelijke en verenigbare belangen in het oog. Wanneer partijen weer met elkaar in gesprek zijn, kan gezamenlijk gekeken worden naar ieders behoefte en belang.

Aan het eind van de gesprekken legt de mediator de afspraken die gemaakt zijn vast in een overeenkomst. Deze overeenkomst wordt door beide partijen getekend.

Foto's van Mediation Praktijk Enkhuizen

Mediation Praktijk Enkhuizen image 1
Mediation Praktijk Enkhuizen image 2
Mediation Praktijk Enkhuizen image 3
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

3 Beoordelingen


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Mediation Praktijk Enkhuizen. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
J. Duikerweg 15a
1703 DH Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen

map