EDAM/VOLENDAM - Op donderdag 7 december is voor de tweede keer de Overstap10daagse van start gegaan. Tijdens deze tien dagen wordt het nog gemakkelijke om over te stappen naar een groene energieleverancier.

WISE stelde samen met Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond een ranking op die aangeeft wie de groenste en wie de grootste vervuilers zijn onder de energieleveranciers.

Uit de Energiemonitor 2017 bleek dat de consument zich steeds bewuster is van hun energierekening. Goed nieuws voor een duurzamer Nederland, want behalve voor goedkope stroom kiezen ook meer mensen voor groene stroom. Steeds vaker geven ze daarbij aan dat milieu of duurzaamheid de reden is voor de overstap.

Hoe meer mensen meedoen hoe groter de impact’

Ten opzicht van 2015 nam 10% meer consumenten groene stroom af. Daarmee komt het totale percentage op 69%. Dat kan nóg beter, want elke huishouden dat voor groen kiest, heeft een positieve impact op het milieu. Initiatiefnemer WISE voert campagnes voor schone energie en geeft drie goede redenen om over te stappen op groene stroom:

  1. CO2 besparen Stap je over van ‘grijze’ stroom naar groene stroom en gas dan bespaar je tot 4 ton CO2.
  2. Jouw geld gaat naar duurzaamheid De energierekening voldoe je aan een bedrijf dat meehelpt om Nederland te verduurzamen in plaats van te vervuilen.
  3. Duurzame kans voor iedereen Voor deze duurzame actie is geen investering nodig. Iedereen heeft een stroomleverancier en kan dus kiezen voor groen.

Overstappen in enkele kliks

Overstappen is tijdens de 10daagse extra gemakkelijk gemaakt. Kijk vooraf even de ranking met de groenste energieleveranciers en vul daarna jouw gegevens in. Je krijgt een overzicht met groene alternatieven en kiest op basis daarvan met één klik voor overstappen. Zo gemakkelijk is het om nu al een goed voornemen voor 2018 te realiseren. Kijk voor meer informatie over de groenste energieleveranciers en hoe je over kunt stappen op de Energievergelijker van WISE https://www.wisenederland.nl/energievergelijker

Hoe groen is jouw bank? Stap over naar een duurzame bank

Ook met de keuze voor je bank kun je bijdragen aan een duurzamere wereld. Waar investeert de bank jouw geld in? Gaat het naar het ontwikkelen van duurzame bedrijven of help je vervuilende industrie verder ontwikkelen? Tijdens de Overstap10daagse doet ook de Eerlijke Bankwijzer mee. Check zelf hoe jouw bank scoort!