VOLENDAM - Het verhaal is langzamerhand wel bekend: Jong FC Volendam presteert uitstekend in de Derde Divisie! Bovendien zijn de wedstrijden absoluut zeer aantrekkelijk voor de toeschouwers.

Naast spanning en sensatie krijg je één of twee goed voetballende ploegen te zien. En zo was het ook zaterdag in het regenachtige Hendrik-Ido-Ambacht.

Effectief eerste bedrijf

Vooraf kwam de wedstrijd van een jaar geleden nog even ter sprake. Het was op een toen heerlijke (na)zomerse dag Jong FC Volendam dat de eerste goal maakte. Deze werd echter wegens buitenspel afgekeurd en naar later bleek was dit ook de enige doelpoging van het team van Berry Smit. Vervolgens werden we van het kastje naar de muur gestuurd. Hoe anders was het dit keer onder regenachtige omstandigheden. Opnieuw was er de eerste kans op de 0-1 voor Volendam, maar op aangeven van Roy Tol kon Jordy Hilterman net niet afdrukken omdat de doelman er tussen kwam. in de tegenstoot moest Jordi van Stappershoef even zijn grote teen strekken om te voorkomen dat Jesper van den Bosch hem in de korte hoek verschalkte. Het tempo lag hoog en zo was het een minuut later al weer aan de andere kant te doen. Wederom een voorzet van Roy Tol op Jordy Hilterman. Maar ditmaal was Hilterman iedereen te slim af en tikte de 0-1 langs doelman Doedée. En Volendam bleef doorgaan. De thuisploeg had hier geen antwoord op. Ze probeerden het met lange ballen, maar de verdediging van Jong FC Volendam stond als een huis. Na een minuut of twintig was er een ASWH aanval die eigenlijk wel een doelpunt verdiende. Vooral om de schoonheid van de actie. In de zestien werd op rechts Kyle Doesburg aangespeeld die al springend met een hak de bal terug legde op Peter de Lange. Met een katachtige reflex voorkwam Van Stappershoef dat de bal achter hem in de touwen verdween. Hierna was het over en sluiten met de thuisploeg. De weer fitte Rodney Antwi toonde halverwege de eerste helft zijn kwaliteiten toen hij op de rand van de zestien werd aangespeeld. Hij passeerde een aantal verdedigers maar manouvreerde zich in een lastige positie. Echter in plaats van de bal terug te leggen zag hij nog een gaatje bij de tweede paal: 0-2. Voor de rust maakte hij er zelfs nog één. Daar ging wel een wat merkwaardige situatie aan vooraf. Bij zijn eerste schot raakte hij Lars Bosscha vol op zijn lijf, met de bal overigens. Deze was even de lucht in zijn longen kwijt en bleef dan ook liggen. De bal viel echter weer voor de voeten van Antwi die van de scheidsrechter gewoon door mocht gaan aangezien er geen overtreding was gemaakt. Na een paar acties haalde hij doeltreffend uit en zorgde zo voor een ruime 0-3 ruststand, dus opnieuw zonder een tegengoal.

Uitbouwen

Dat het met 0-3 nog niet gespeeld is wisten we na Spijkenisse inmiddels wel. Het was dan ook geen verrassing dat ASWH behoorlijk gemotiveerd uit de kleedkamer kwam. In de openingsfase kwamen ze direct gevaarlijk voor de goal van Van Stappershoef. Eerst was het Kyle Doesburg die de doelman op zijn pad vond en even later ging een hard schot/voorzet van Gilmaro van der Werp voorlangs. Vervolgens bleven ze optisch wel de gevaarlijkste ploeg, maar tot kansen kwam het niet. Aan de andere kant was het bijna Rodney Antwi die op aangeven van Roy Tol de 0-4 maakte. Maar een verdediger van de thuisploeg kon nog net op tijd ingrijpen. De definitieve knock-out viel twintig minuten voor tijd. Rodney Smorenberg werd door Lars Bosscha naar de grond gewerkt en dat leverde Jong FC Volendam een strafschop op. Aanvoerder Gerry Vlak had geen problemen met dit klusje en schoot de wedstrijd op slot: 0-4. Nadat Roy Tol eerst zelf nog dichtbij de vijfde Volendam goal was stond hij in de slotfase wel aan de basis van deze goal. Zijn voorzet werd door debutant Derry Murkin teruggelegd op Jordy Hilterman die zijn tweede van de middag maakte. Na precies negentig minuten floot de scheidsrechter af en had Jong FC Volendam na een uitstekende wedstrijd drie dik verdiende punten aan het totaal toegevoegd. Volgende week hebben we in ons eigen Kras Stadion een heuse topper in de Derde Divisie. Het team van Berry Smit (vierde plaats) neemt het dan op tegen Jong Almere City FC, de nummer twee. We hopen dat het team dan op de steun van zoveel mogelijk FC Volendam supporters mag rekenen. We weten dat ze nog niet zo zijn verwend op de vrijdagen, maar op zaterdag kan iedereen met eigen ogen zien dat de toekomst er goed uit ziet!

Opstelling ASWH:

Stef Doedée, Jerry Tieleman, Mels van Driel (80. Peter Verhoeve), Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Peter de Lange, Nick Slotboom, Ismail Yildrim (83. Ryan van Dijk), David Almeida, Kyle Doesburg (76. Akin Arslan)

Opstelling Jong FC Volendam:

Jordi van Stappershoef, Ties Evers, Daan Klinkenberg, Stan Veerman, Gijs Smal, Jari Vlak, Roy Tol, Gerry Vlak (72. Alex Plat), Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (78. Gani Meholli), Rodney Antwi (83. Derry Murkin)

Scheidsrechter:

M.G. (Maurice) Paarhuis (Hellendoorn)

Toeschouwers:

250

Score verloop:

8. Jordy Hilterman 0-1
23. Rodney Antwi 0-2
39. Rodney Antwi 0-3
70. Gerry Vlak 0-4 (strafschop)
87. Jordy Hilterman 0-5

Gele kaarten:

Gerry Vlak, Derry Murkin (beiden FC Volendam)