VOLENDAM - Aankomende zaterdag staat er voor HV KRAS/Volendam weer een thuiswedstrijd van de BENE-League op het programma. De Volendammers strijden om 19.00 uur de Opperdam tegen HUBO Initia Hasselt.

De vorige ontmoeting was midden december van het afgelopen jaar. Het duel, dat gespeeld werd in Hasselt, eindigde toen in het voordeel van de Belgen: 29-27. Ook de thuiswedstrijd ging voor de Volendammers verloren: eindstand 26-28. Het belooft dus weer een spannend wedstrijd te worden.

HUBO Initia Hasselt en de Volendammers bezetten respectievelijk de vijfde en zesde plaats op de ranglijst, met elk drie gewonnen wedstrijden en twee verliespartijen. Afgelopen weekend speelde Initia Hasselt thuis tegen KV Sasja HC en wist te winnen met 29-25. KRAS/Volendam liep op bezoek bij HC Visé BM in België tegen een nipte 28-27 nederlaag aan. Thuis zijn de Volendammers nog ongeslagen. De wedstrijden tegen Hurry Up (32-20) en Herpertz Bevo (31-28) werden beiden overtuigend gewonnen.

Blessures

Léon van Schie liep in de wedstrijd tegen Visé een forse blessure op aan zijn knie. De binnenband van de knie is gescheurd. De verwachting is dat aanvoerder enkele maanden buitenspel staat. Ook Maurits van Buren en Sonni de Jonge zijn nog steeds geblesseerd. Doelman Dennis Schellekens is nog twijfelachtig.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.