Marken – Kersverse eersteklasser SV Marken is er niet in geslaagd om de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi te halen. De ploeg was al uitgeschakeld, maar het wist wel met 2-1 te winnen van de Zouaven.

SV Marken verloor in de poulefase van de districtsbeker eerder al met 1-3 van Assendelft, en bij Monnickendam ging de ploeg met 4-0 onderuit. Hierdoor was de ploeg al kansloos voor een plek in de knock-out fase. Tegen de bezoekers uit Grootebroek, die al zeker waren van de volgende ronde, werd het dus een belangeloze wedstrijd.

Marken kwam in deze plichtmatige wedstrijd nog wel keurig op 1-0 door middenvelder Thierry Schilder. Tot aan de rust kwam in deze stand geen verandering.

Op het veld van de plaatselijke SV zal ook weinig spanning zijn geweest, en het vizier wordt logischerwijs gericht op de competitie waarin SV Marken na de promotie van vorig seizoen aan de bak mag in de eerste klasse. De ploeg van de nieuwe coach Thijs Schipper zal dan ook niet wakker hebben gelegen van het feit dat Jens Bakker een kwartier voor het einde de 1-1 maakte.

Dat winnen centraal staat is in Marken niet anders, zo bewees Tijs Klaver. De invaller wist doelman Aron van Loon in blessuretijd te verschalken met een kopbal en zo de 2-1 op het scorebord te brengen.

Desondanks eindigt het bekeravontuur al snel voor de zaterdag eersteklasser. Komende zaterdag mag de ploeg zich opmaken voor de rentree in de zaterdag eerste klasse, als het in Hoorn op bezoek gaat bij Zwaluwen’30.

SV Marken – de Zouaven 2-1 (1-0)

14. 1-0 Thierry Schilder

74. 1-1 Jens Bakker

90. 2-1 Tijs Klaver


Marken: Willems. Zeeman(Uithuisje/80), Visser, de Groot(Klaver/63), Veerman. Schilder(Boes/75), Giele, Peereboom. Vd Vis, den Boer, Schipper.

Zouaven: v. Loo. Broersen, Wagenaar, de Winter, Kooiman. Janssens. De Graaff, Bakker. Jansen, Marsman, Steneker.