AMSTERDAM/ZAANDAMTijdens de vier Dam tot Dam evenementen aanstaande zaterdag 16 en zondag 17 september komen maar liefst 87.000 sporters in actie. Deelnemers en toeschouwers maken jaarlijks een ware happening van het Dam tot Dam Weekend, dat wordt georganiseerd door Le Champion. Naar verwachting komen zo’n 150.000 toeschouwers naar Amsterdam en Zaandam, om de wandelaars, fietsers en hardlopers op weg naar hun glorieuze finish aan te moedigen.

Dam tot Dam evenementen

Het weekend begint op zaterdag vroeg in de ochtend op de Dam in Amsterdam met 16.000 wandelaars die hier van start gaan voor hun Dam tot Dam Wandeltocht. Vervolgens gaan na zonsondergang 15.000 hardlopers van start in Zaandam tijdens de Damloop by night. De vierde editie van deze 5 Engelse Mijl race is voor het eerst helemaal uitverkocht. De volgende dag maakt Amsterdam zich weer vroeg op voor een nieuwe start. Dit keer is de Dam het decor voor zowel de start als de finish van de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 deelnemers. In Zaandam en Amsterdam-Noord starten rond dezelfde tijd de Mini Dam tot Damlopen met zo’n 4.000 kinderen. Het slotstuk van het grootse sportieve weekend is de Dam tot Damloop. De 10 Engelse Mijl tussen Amsterdam en Zaandam wordt door 46.000 hardlopers afgelegd.

Oproep aan bewoners langs het parcours

Het grote succes van de Dam tot Damloop is mede te danken aan de enthousiaste bewoners en toeschouwers langs het parcours. De bewoners versieren de straten, maken muziek en met spandoeken vol aanmoedigende teksten veranderen de straten in een feestelijk parcours. Voor de Damloop by night roept Le Champion iedereen op om zoveel mogelijk lampjes, lampionnen en lichtgevende attributen op te hangen, zodat er een geweldig lichtjesfestival ontstaat.

Ook dit jaar is er weer een parcours versierwedstrijd georganiseerd waaraan alle bewoners mee kunnen doen. De hoofdprijs is een liveoptreden van een leuke act tijdens de Dam tot Damloop in 2018 in de winnende straat.

Dam tot Dam Plein

Het Dam tot Dam Plein op de Burcht in Zaandam is de ideale plek om de deelnemers onder het genot van een drankje aan te moedigen. Op zaterdagavond passeren de lopers het Dam tot Dam Plein tussen 19.30 en 21.30 uur en op zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Op de Burcht wordt op zondag ook een speciaal kinderfeest georganiseerd voor alle deelnemers aan de Mini Dam tot Damloop, maar ook andere kinderen zijn welkom. Kinderen kunnen levend tafelvoetbal spelen, zich uitleven in de Athletics Arena of klimmen op de stormbaan.

Dam tot Dam Park

Het Dam tot Dam Park (Burgemeester in ’t Veldpark in Zaandam) is de centrale plaats waar het gehele weekend wandelaars, hardlopers, bedrijventeams en supporters samen komen voor het vieren van hun sportieve prestaties. Op zaterdag is er muziek van DJ Rieg, de Mannen van Oranje en Popgunn (in de avond). Op zondag gaat het dak eraf met de band jeWelste, één van de meest geboekte coverbands van Nederland.

Volg lopers via de Dam tot Damloop App

Een musthave voor iedere Damloper is de Dam tot Damloop App 2017. De app bevat interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. En met de LiveTracking functie kunnen supporters lopers tijdens de race realtime volgen. Met de speciale selfietool kan iedereen zijn of haar ervaringen delen met vrienden. De app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

Dam tot Damloop live bij NH en AT5

De Dam tot Damloop is op zondag vanaf 10.00 uur de hele dag, tot de laatste loper over de finish is, LIVE te volgen bij NH en AT5. In de ruim zeven uur durende marathonuitzending op tv, radio en online is er aandacht voor de aanwezige wereldtop, de duizenden recreatieve lopers en de unieke sfeer langs de route. Volg het evenement ook live via NHnieuws.nl en at5.nl. Ook NOS Studio Sport besteedt elk jaar aandacht aan de wedstrijd van de topatleten.

Kijk voor meer informatie over de evenementen op: www.damloop.nl, www.damtotdamwandeltocht.nl en www.damtotdamfietsclassic.nl.