BOVENKARSPEL – Na de succesvol verlopen poulefase in de beker – RKAV Volendam wist de eerste plaats te behalen – is de ploeg van Berry Smit ook in de competitie goed begonnen, al was de overwinning op bezoek bij KGB minimaal, 0-1.

RKAV Volendam, vorig seizoen als zesde geëindigd, trof met KGB een ploeg die het vorige seizoen knap afsloot als nummer vier. Dit seizoen zijn beiden teams dus ingedeeld in de derde klasse B, welke voornamelijk uit West-Friese voetbalclubs bestaat.

Op bezoek in Bovenkarspel was het voor RKAV Volendam dus een mooie kans om te zien waar de ploeg stond, zo aan het begin van het seizoen. Berry Smit zag dat de sterke resultaten in de beker werden doorgetrokken, dankzij een rake kopbal van Danny Koning. Doordat KGB zelf niet tot scoren kon komen zijn de eerste drie punten voor de plaatselijke RKAV een feit. Hierdoor bezet de ploeg een derde positie, al zegt dat vrijwel niets na één speelronde.

West-Friese fase

Dat de derde klasse B dit seizoen een veredelde West-Friese competitie is blijkt wel uit het feit dat tien van de in totaal veertien teams uit West Friesland komen. Alleen SV Beemster, FC Purmerend, Hercules Zaandam en RKAV Volendam vallen buiten deze regio. De komende periode kan de ploeg uit het Vissersdorp nader kennis maken met West Friesland. In de komende periode wachten ontmoetingen met Spirit’30, VVW, Hauwert’65 en SC Dynamo. De eerste daarvan wordt gespeeld in het voor RKAV vertrouwde Volendam, tegen Spirit’30. De ploeg, afkomstig uit Hoogkarspel kwam zondagmiddag op eigen terrein niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Beemster.


V.V. KGB – RKAV Volendam 0-1 (0-0)

58. 0-1 Danny Koning