VOLENDAM - Ondanks de 0-0 van vorige week bij Capelle heeft het publiek zich net als een week eerder tegen Quick Boys zeker niet verveeld. Meer dan een puntje zat er helaas niet echt in voor de mannen van Berry Smit, maar als je de huidige resultaten van nu vergelijkt met die van een jaar geleden zie je dat we al vier punten meer hebben!

Met nog 32 wedstrijden te spelen kunnen we dus nog op 100 uitkomen. Er is op dit moment in ieder geval nog geen touw aan vast te knopen wat de sterke en zwakke broeders zijn in onze divisie.

Onverwacht kampioen

Nadat Spijkenisse in 2003 uit de Hoofdklasse degradeerde speelden ze niet echt een hoofdrol in de klasse daar onder. Na drie keer ten onder te zijn gegaan in de nacompetitie voor promotie en zelfs een keer via de nacompetitie niet gedegradeerd kon in het elfde seizoen de vlag in top. In 2014 werden ze met flinke overmacht kampioen van de 1ste klasse C. En bij hun rentree in de Hoofdklasse pakten ze direct een periodetitel. Ze mochten zich dus mengen in de strijd voor een plekje in de Topklasse. Maar in de nacompetitie bleken zowel Quick Boys als RVVH een maatje te groot, dus strandden ze al in de poule fase. Maar twee jaar later was de promotie er alsnog. Via het kampioenschap van de Hoofdklasse A promoveerden ze direct naar de Derde Divisie. Maar het was een vrij bizar kampioenschap. Achilles Veen leek de best papieren te hebben totdat die vanaf april niet meer tot winst kwamen. Op de één na laatste speeldag was het vervolgens Ter Leede dat de bloemen al had geregeld. Maar het ging hopeloos mis voor de ploeg uit Sassenheim. Ze verloren met 2-1 van Argon dat zelfs maar met negen spelers het einde haalde. De uiteindelijke beslissing viel dus in de laatste speelronde waarin Spijkenisse vrij was want Haaglandia was weggevallen uit deze competitie. In hun eigen kantine zaten ze te wachten op nieuws uit Sassenheim. Maar lang spannend was het niet, want Ter Leede moest met maar liefst elf goals verschil winnen om het feestje van Spijkenisse te verpesten. Zo ver kwam het lang niet. Inmiddels heeft de ploeg van Peter Wubben twee wedstrijden gespeeld in de Derde Divisie. Ze openden in eigen huis tegen Jong FC Groningen uitstekend, want binnen twintig minuten was het al 2-0. Echter werd het voor de thee al gelijk en uiteindelijk bleef die 2-2 op het bord. Ook vorige week werd er gelijk gespeeld. Na een vroege achterstand tegen Scheveningen werd ook in die wedstrijd voor de rust de eindstand bereikt: 1-1.

Focus op wedstrijd

Voor Jong FC Volendam is de start van de competitie prima te noemen. Er is geleerd van het eerste seizoen en zo werd vorige week het punt zeer zakelijk over de streep getrokken. Zaterdag is het zaak om de spelers bij de les te houden, want we weten natuurlijk allemaal wat er op ze wacht als de bus terug in Volendam is. Vorig jaar was het prijsschieten op het doel van Jong FC Volendam tijdens het kermisweekend. Iets wat we dit keer dus niet liever zien gebeuren. Tot half vijf dient de focus op de grasmat, ja we spelen op gras in Spijkenisse, te liggen. Daarna gaan we hopelijk in polonaise de dijk op.

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Gerrit Flikkert uit Hellendoorn De heer Flikkert floot vorige week de Hoofdklasse wedstrijd Urk - NSC Nijkerk. Hij zal zaterdag aan de zijlijnen worden bijgestaan door de heren Jongenotter en De Koning.

Twitter

Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #spijvo. De wedstrijd op Sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse begint om 14:30 uur.