VOLENDAM - Voor de meiden van Garage Kil Dames 1 zit de voorbereiding erop. Het speelt aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd in de Tweede Divisie. Een competitie met veel verre uitwedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd wordt echter thuis gespeeld tegen Vido uit Purmerend, om 19.00 uur in de Opperdam Nieuw. Een mooi moment om terug te kijken op de voorbereiding en vooruit te blikken op de competitie samen met hoofdtrainer Ruud van den Broeck.

Jullie hebben er een lange voorbereiding opzitten, met welk gevoel kijk je hierop terug?
Dit seizoen moesten we in de voorbereiding een behoorlijk aantal nieuwe maar ook jonge meiden inpassen. Zo kwam er een nieuwe keepster, Ellen Overman, kwam Anja Tol terug van haar knieblessure en sloot doelvrouw Anja Schilder aan bij de selectie. Vanuit de B-Jeugd werd de selectie aangevuld met Bibi Bakker, Marilyn Tol, Sharon Plat, Denise Mol en Nicole Rep.
In het begin was het dus ook even zoeken naar het samenspel en de bijbehorende verwachtingen. Gedurende de zes weken van de voorbereiding zag je dat we steeds beter ingespeeld raakten en echt als team ging functioneren. Het hoogtepunt was tijdens de stage in België. Daar zag je het team een hecht collectief worden, groeide Mandy Kwakman weer op de middenopbouwpositie en we beter gingen spelen en lieten mooie dingen zien. De Garage Kil Zalm Cup was de perfecte afsluiting van de voorbereiding. Hier hebben we de laatste twee wedstrijden het niveau gehaald wat we voor ogen hebben komend seizoen!

Wat is er veranderd ten aanzien van het vorige seizoen?
Ten aanzien van vorig jaar hebben we andere keepsters en vijf jeugdspeelsters bij de ploeg. Priscilla Bergman is de nieuwe aanvoerster en zij is samen met Alyssa Alings op dit moment de motor in deze nieuwe ploeg. Anja Tol is terug van een blessure en we hopen dat haar ervaring ook snel aan ons team toegevoegd kan worden. Daarnaast is de afgelopen zes weken gebleken dat Ellen Overman perfect in ons team past en rust geeft met haar keeperswerk aan de dekking.

Wat zijn de doelstellingen voor dit seizoen?
Aankomend seizoen willen wij met deze mix van ervaring en jeugdig talent, een ingespeelde ploeg krijgen die uitstraalt dat we met enorm veel plezier, inzet en teamspirit gaat strijden om de bovenste plek!

Wil je nog iets anders kwijt?
Ik ben onwijs trots op de meiden hoe ze zijn omgegaan met het drukke schema in de voorbereiding. Voor een aantal meiden was dit nieuw om zoveel te trainen. Daarnaast zie ik een team waarin veel potentie zit, waar iedere Volendammer straks voor naar de hal wil komen om te zien spelen en aan te moedigen.