VOLENDAM - Afgelopen zaterdag, 16 december, vond de eerste editie van het Topsport Gala Volendam plaats in Sporthal Opperdam.

Een bijzondere avond waarbij de twee plaatselijke referenties op topsportgebied, FC Volendam en HV KRAS/Volendam, de handen ineen hebben geslagen. De geweldige inzet van het zakelijke netwerk van de twee verenigingen heeft een recordbedrag opgeleverd voor de beide jeugdopleidingen: ruim € 160.000,-

Artiesten
Voor FC Volendam was het alweer de vijftiende keer dat het een gala organiseerde, maar ditmaal dus voor het eerst in samenwerking met HV KRAS/Volendam. Ook dit jaar was de presentatie in de vakkundige handen van de altijd enthousiaste Quinty Trustfull. De muzikale omlijsting werd verzorgd door niemand minder dan Jan & Anny, de dames van O’G3NE, rasartiest Pascal Redeker en als klap op de vuurpijl; André Hazes Jr.

Hoogtepunt van het gala was een spectaculaire veiling georganiseerd onder de bezielende leiding van veilingmeester Cees de Wit. Hij bracht diverse exclusieve veilingstukken onder de hamer waaronder een jeugdclinic van Dirk Kuyt, een Volendam Music Tour met medewerking van Jan Smit, Nick & Simon en de 3J’s en een exclusieve reis naar de fabrieken van IWC Schaffhausen, inclusief limited edition horloge. Het bedrag van de veiling is aangevuld met een loterij*, waarbij een prijzenpot met een totale waarde van € 35.000,- werd verdeeld en de verkoop van een tafelitem. Dit jaar prijkte boven iedere tafel een enorme verlichte ballon met gouden lint, dat doorgeknipt diende te worden.

Grote dank
Na de uitreiking van de cheque aan Henk Kras (voorzitter FC Volendam) en Piet Kes (voorzitter HV KRAS/Volendam), vond nog een intieme afterparty plaats in art hotel Spaander. Beide verenigingen zijn enorm blij met het resultaat. Hiermee kan weer een extra stap worden gezet in de ontwikkeling van jonge talenten, die uiteindelijk de stap naar het eerste team van FC Volendam of HV KRAS/Volendam moeten maken. Onze grote dank gaat uit naar alle gasten, vrijwilligers, ambassadeurs en organisaties die de eerste editie van het Topsport Gala Volendam mede mogelijk hebben gemaakt.

* de winnende lotnummers zijn te vinden op www.topsportgalavolendam.nl