VOLENDAM - HV KRAS/Volendam heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd in de BENE-League winnend weten af te sluiten. Zaterdagavond werd het tot dan toe ongeslagen Herpertz Bevo in een spannend duel met 31-28 verslagen. Igor Mrsulja was met twaalf treffers bijzonder belangrijk voor de Volendammers. Doelman Gerrie Eijlers werd in zijn eerste optreden in de Opperdam sinds zijn rentree verkozen tot man van de wedstrijd.

In de eerste minuten kon Eijlers zijn stempel nog niet drukken. Bevo schoot met 1-5 prima uit de startblokken. Een gekeerde penalty zorgde voor de ommekeer, want even later leidde Volendam alweer met 7-5. Daarna golfde de wedstrijd in een lekker tempo op en neer. Al waren beide teams ook slordig. Nadat Bevo weer even mocht ruiken aan een voorsprong (8-10), dachten de Volendammers met een voorsprong de rust in te gaan. Eijlers kon echter niet voorkomen dat Bevo-speler Quinten Colman de ruststand bepaalde op 14-14.

Door de vele blessures bij KRAS/Volendam (Jan Josef, Sonni de Jonge, Maurits van Buren en Dennis Schellekens speelden niet mee) waren de aanvallende keuzes van trainer Peter Portengen beperkt. Het maakte wel de weg vrij voor de zestienjarige hoekspeler Tom Zwarthoed (normaal spelend bij Zwarthoed Schilder Jongens A1) om zijn debuut te maken in de Volendamse hoofdmacht.

Veel moest komen van de impulsen van Jaap Beemsterboer en Igor Mrsulja. Laatstgenoemde vervulde die rol na rust voortreffelijk. De Serviër was alleen al in de tweede helft goed voor negen treffers (totaal twaalf). Tot tien minuten voor het einde was de Volendamse voorsprong niet groter dan twee punten. Mrsulja schoot de thuisploeg naar 25-22. Dat gaatje bleek voldoende om het initiatief aan Bevo te laten en toe te slaan in de tegenaanval. Ondanks de rode kaart (derde tijdstraf) voor Léon van Schie kwam de uiteindelijke 31-28 zege niet in gevaar.

HV KRAS/Volendam - Herpertz Bevo: 31-28 (14-14).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Mike Zwarthoed; Igor Mrsulja 12, Jaap Beemsterboer 8, Jordy Baijens 5, Marc Kok 2, Léon van Schie 2, Geert Hinskens 2, Leon Geus 1, Tim Claessens, Diego Jacobs, Jesper Bramanis, Marnix Roos, Tom Zwarthoed.