VOLENDAM - Als een ploeg niet goed draait, ligt het voor de hand dat de technische staf wijzigingen in het elftal doorvoert om het elftal weer op de rit te krijgen. Gijs Smal mocht zijn debuut maken in de in de 40e minuut tegen De Graafschap. Tegen NEC stond hij in de basis en werd gekozen tot man of the match.

“Het ging wel lekker tegen NEC, ja. Ik had Mohamed Rayhi als directe tegenstander. En die had ik aardig onder controle”, kijkt Smal terug op de wedstrijd. “Ja, het tempo lag natuurlijk wel iets hoger dan ik gewend ben bij Jong Volendam.” Met de conditie van de voetballer uit De Rijp zit het overigens wel goed. Hij heeft zich helemaal gefocust op de voetbal.

Leefpatroon
“Trainen en als we dat tweemaal daags doen tussendoor een kaartje leggen in het spelershome. Voor mezelf loop ik vaak een stevig rondje door De Rijp. Verder kijk ik televisie en zorg dat ik voldoende slaap om mijn lichaam rust te geven”, legt hij zijn leefpatroon uit.

Smal kwam op zijn 14e jaar in de jeugdopleiding van FC Volendam dat hem had gescout bij AFC ’34. Ook werd hij gevolgd tijdens wedstrijden die hij speelde met het regioteam van de KNVB. “Een jongensdroom van mij was profvoetballer worden. Ik hoop uit te groeien tot een vaste waarde voor FC Volendam en later de stap naar de eredivisie te kunnen maken. Dat is nog een heel lange weg. Dat ik tegen NEC de voorkeur kreeg boven Paul Kok, doet niets af aan onze goede verstandhouding. We wensen elkaar altijd succes. We hopen ook allemaal dat we meer gaan scoren en er snel een einde komt aan die lullige tegentreffers.”