VOLENDAM - Clubicoon Jack Tuijp speelde zestien jaar betaald voetbal en heeft de nodige successen op zijn palmares.

Hij promoveerde met FC Volendam twee keer naar de eredivisie, werd drie keer topscorer van de eerste divisie, maakte het enige en beslissende doelpunt in de kampioenswedstrijd tegen ADO Den Haag, én knikkerde Ajax met zijn doelpunt uit de KNVB Beker. Tuijp voetbalt nu een treetje lager; bij De Dijk. En hij loopt stage bij FC Volendam.

Het gaat hem aan zijn hart dat FC Volendam dit seizoen nog geen potten heeft kunnen breken. “Elke wedstrijd hoop je dat het tij keert. Tegen Jong PSV werd er goed gevoetbald en de eerste overwinning geboekt. Maar tegen FC Den Bosch ging het weer mis. Iedereen werkt keihard bij de club. Vervelend, ook voor Misha Salden dat de resultaten uitblijven, maar iedereen weet en is ervan overtuigd dat FC Volendam uit de huidige dip komt.”

Tuijp traint bij FC Volendam driemaal in de week de jeugd, houdt zich bezig met commerciële zaken en spreekt wekelijks met Misha Salden..

Jammer

“Ik ben blij met mijn huidige rol binnen de club. Hoop na mijn stageperiode aan de club verbonden te blijven. Ik zie alle thuiswedstrijden. Nee, missen doe ik het niet dat ik zelf niet meer meespeel. Ik heb een prachtige tijd gehad als speler. Alleen jammer dat het FC Volendam niet lukte om na de promotie in de eredivisie te blijven.”

Dat FC Volendam de supporters die seizoen nog nauwelijks heeft kunnen bekoren, is ook voor Jack Tuijp een raadsel. Heeft het dan toch met de kwaliteit van de selectie te maken? Tuijp: “Kwaliteit is een onderdeel van het voetbal. Maar er zit nog kwaliteit genoeg in de ploeg. Een paar goede uitslagen en je bent uit de dip.”