VOLENDAM - FC Volendam O17 speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht O17, voorlaatste in de eredivisie, dus staat het maar 3 plaatsen hoger dan FC Volendam. Het verschil was dan ook vrij klein.

In het eerste kwartier gebeurde er niet veel, de teams gingen gelijk op, en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. De eerste kans was voor FC Volendam. Benjamin ontdeed zich op rechts handig van zijn tegenstander en via goed breedtespel kwam de bal bij Tom, wiens schot net door de FC Utrecht-doelman kon worden overgetikt. FC Utrecht was op het middenveld iets meer in balbezit, maar kwam niet tot kansen. Onze verdediging stond goed. In de 34e minuut mocht Tom een corner nemen. Dean dook op bij de eerste paal en tikte hem fraai binnen, 1-0.

De 2e helft ving aan met 5 wissels en een paar spelers op andere posities. In de 4e minuut was de organisatie onvoldoende en kon de geheel vrijstaande Utrecht middenvelder van buiten de 16 zeer fraai afvuren in de kruising 1-1. Niet veel later een vrije schop van Mora, die Micky in de gelegenheid stelde om de scoren, maar zijn kopbal belandde bij de keeper. FC Utrecht was wel wat sterker dan FC Volendam, maar pas 8 minuten voor tijd konden zij echt gevaarlijk worden. Een fraai afstandsschot werd door Dion vakkundig uit de hoek gerammeld. De daaropvolgende corner gaf FC Utrecht weer een kans, maar Dion stond tweemaal een doelpunt in de weg. Eindstand 1-1, terecht.

Volgende week een rustdag met uitstapje. November is de maand van de waarheid, dan speelt FC Volendam O17 tegen de top 5.

Scoreverloop
34. Dean Groen 1-0
44. FC Utrecht 1-1

Opstelling
Dani de Ruyg (41. Dion Vlak), Jay Kruiver (41. Kalleb), Quinten d’ Fronseca, Micky van de Ven (41. Robin Schulte), Tom de Groot (41. Micky), Kalleb Mambo Kwamungu (41. Dimitri Darsan), Yassine Akhtar (41e Michael Mante), Benjamin Boersma (41. Valentino di Corrado), Jip Molenaar, Dean Groen (41. Victor van Montfort), Moraizio de Souza

FC Volendam O15 – NEC/FC Oss O15 (5-1)
FC Volendam O15 bekert verder na een klinkende overwinning in het eigen stadion op NEC/FC Oss

FC Volendam O15 startte tegen NEC/FC Oss O15 met sterk positiespel. Er werd vroeg druk gezet op de ploeg uit Nijmegen. Dat NEC hier moeite mee had was bekend na de eerdere overwinning van enkele weken geleden in de competitie. Tot echte grote kansen kwam het echter niet, hiervoor moest gewacht worden tot de 11e minuut. Gyani schoot toen een voorzet van Wilkens recht op de keeper. In de 12e minuut was het wel raak. Een voorzet van Jordy werd in eerste instantie nog gemist door Milijano, maar Joey was er vervolgens als de kippen bij om de bal alsnog in de verre hoek achter de NEC-keeper te schieten, 1-0.
Na deze snelle voorsprong werd het spel van FC Volendam steeds minder dwingend, waardoor NEC de kans werd geboden om zich in de wedstrijd te spelen. In de eerste helft leidde dit echter tot maar één gevaarlijke situatie voor het doel van Thomas. Dat NEC niet echt gevaarlijk werd kon op het conto van de vandaag zeer geconcentreerd spelende verdediging worden geschreven. Jay heerste in het centrum van de verdediging, bijgestaan door Rob, Levi en Jordy.

Na de rust stond vanaf het begin het vizier op scherp en begon FC Volendam O15 aan een zeer sterke tweede helft, waarin NEC geen moment meer de illusie kreeg om als winnaar uit deze strijd te komen. Het was eerst nog in de 41e minuut Gyani die een mooie voorzet van Joey voorlangs schoot. Twee minuten later werd het pleit wel beslist. Calvin kopte feilloos een corner van Joey binnen, 2-0. Dit was het sein om nog meer druk te zetten op NEC dat af en toe niet meer van eigen helft kwam. Het duurde nog tot de 50e minuut tot de 3-0 op het scorebord stond. Een steekbal op Wilkens werd voorgetrokken, waar Milijano op de juiste plek stond om de bal binnen te schieten. Vier minuten later wast het een zeer snelle aanval uit het boekje die de 4-0 bracht. Wilkens speelde een bal naar de langs de lijn opgekomen Jordy, die vervolgens de bal direct voortrok. Gyani wist in eerste instantie de bal nog op de lat te koppen, maar uit de rebound kopte hij hem wel langs de NEC-doelman, 4-0. Dit doelpunt was speciaal voor Gyani, omdat er belangrijk bezoek voor hem op de tribune zat. Ook in de 58e minuut was het een prachtige snelle combinatie tussen Wilkens en Mitchi die wederom Gyani in de gelegenheid stelde om voor vandaag het laatst doelpunt van FC Volendam te scoren, 5-0.
Doordat de mannen van FC Volendam gas terugnamen en probeerden de wedstrijd verder rustig uit te spelen werd NEC door onoplettendheid de gelegenheid geboden om in de 63e minuut uit een corner de eer te redden, 5-1.

Vandaag is gebleken dat geconcentreerd aan een wedstrijd beginnen heel belangrijk is en dat het veelvuldig spelen van de ‘lange bal’ niet tot het juiste resultaat leidt. Het doen waar je goed in bent, de snelle combinatie, geeft een veel hoger rendement. Met dit spel is het niet noodzakelijk om, voor welke ploeg dan ook, bang te zijn in de competitie.

Komende zaterdag om 12.00 uur een competitieduel uit tegen Sparta.

Scoreverloop
12. Joey Antonioli 1-0
43. Calvin Twigt 2-0
50. Milijano Anastatia 3-0
54. Gyani João Manuel 4-0
58. Gyani João Manuel 5-0
63. NEC/FC Oss 5-1

Opstelling
Tomas Brand, Rob Tol, Jay Koorndijk (56. Wylshendrid Lousiana), Levi van Duijl, Jordy Dietz (54. Sam Leijen), Fahd Salihou Abdoul, Gyani João Manuel (63. Deshawntey de Sanders), Calvin Twigt (58. Jerôm Jager), Milijano Anastatia (52. Mitchi Huijsman), Joey Antonioli, Wilkins Afriyie.

FC Volendam O13 – FC Emmen O13 (3-0)
Zaterdag zijn de 3 punten in Volendam gebleven. In het Kras Stadion werd aangetreden tegen FC Emmen, dat nog niet veel punten had behaald. De eerste helft was het aftasten. Er gebeurde eigenlijk niet zo veel. Een grote kans was er voor David Petrovic, maar de keeper wist de bal te stoppen. Bij rust was het dan ook 0-0. Trainer Tamer Aransoglu wisselde een speler, zette de poppetjes voorin en op het middenveld anders neer. Dit had succes. Op rechts ging Milan Keizer er vandoor en met een voorzet bereikte hij dorpsgenoot Billy van Duijl, die met het hoofd trefzeker was, 1-0. Kort hierna was de bal vanaf de keeper bij de linksback en hij probeerde in de breedte zijn rechtsback aan te spelen, maar Billy van Duijl onderschepte de bal en met een boogje over de keeper was het een koud kunstje voor hem, 2-0. Ook FC Emmen kreeg kansen, maar Boris Valkhoff was vandaag niet te passeren.
Kort voor tijd kreeg FC Volendam een vrije trap op 20 meter afstand van doel. De muur werd neergezet en in de tussentijd vond Billy de vrijstaande David Petrovi, die met een schuiver de keeper kansloos liet. Een mooie overwinning was binnen.

Scoreverloop
38. Billy van Duijl (Milan Keizer) 1-0
45. Billy van Duijl 2-0
55. David Petrovic (Billy van Duijl) 3-0

Opstelling
Boris Valkhoff, Jort Kos, Melvin Houtman, Nash Bijnoe, Ryan Rellum , Mauro Smit (30. Joost van der Weijden), Milan Keizer (50. Mika van der Horst), Storm van der Laan, Sebastiaan Woelders (45. Ties Kramer), Billy van Duijl, David Petrovic
Geblesseerd: Rugero Brashuis, Sem Perez Mutsaers, Jesse Loef