VOLENDAM - Eindelijk viel het kwartje eens de goede kant op voor FC Volendam O19.

De Groningers toonden zich gedurende de eerste helft veel beter dan ons team en kregen meerdere kansen om de wedstrijd al voor de pauze te beslissen. Omdat zij dit nalieten en de ruststand slechts 0-1 was, waren de gastheren na 45 minuten nog (lang) niet verslagen. Na rust kwamen zij aanzienlijk beter voor de dag dan in de eerste helft en zaten zij veel beter in de wedstrijd. Het resulteerde uiteindelijk in een 2-1 zege. Misschien niet helemaal verdiend, maar geen Volendammer die daarom maalt. Vaak zat het dit seizoen tegen, nu eindelijk eens een keertje mee.

FC Volendam was gewaarschuwd. Gaandeweg het seizoen was FC Groningen steeds meer op stoom geraakt. Onze mannen wisten dat zij dus flink aan de bak zouden moeten. Zij startten goed en kregen in de eerste tien minuten ook een paar kansjes via Jim Beers en Bram van de Wiel. Langzamerhand ging men echter steeds meer steken laten vallen. Met name in balbezit werd er ondermaats gepresteerd. Te vaak en te snel werd de bal bij de verkeerde kleur ingeleverd. FC Groningen bleef vooralsnog slechts dreigend, zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kregen zij in die fase een tweetal uitstekende mogelijkheden om ons pijn te doen. Eerst werd een bal met het hoofd naast ons doel geschampt en even later kopte een Groninger de bal langs de (voor hem) verkeerde kant van de paal.

In de 34eminuut opende het team uit het hoge Noorden dan toch de score. Matig verdedigen aan de kant van FC Volendam vormde de inleiding. Vervolgens werd deze kans knap afgerond, 0-1. Tien minuten later had de stand kunnen worden verdubbeld. Oog in oog met doelman Stan Zoetebier probeerde een Groningse aanvaller met een stiftbal succesvol te zijn, maar Stan kon deze simpel uit de lucht plukken. Zo bleven de Groningers ondanks hun grote overwicht en meerdere opgelegde scoringsmogelijkheden bij rust op 0-1 steken.

Na rust kwam FC Volendam aanzienlijk beter voor de dag. Er was veel meer strijdlust en het stond ook beter. Toch kreeg FC Groningen kort na de hervatting opnieuw een 100% kans om op 0-2 te komen. Gelukkig kopte de volledig vrijstaande aanvaller de bal hoog over ons doel. FC Groningen kwam ondertussen steeds minder aan voetballen toe. Het lukte FC Volendam echter niet om een echte scoringsmogelijkheid te creëren. Zij konden daarbij dus wel wat steun gebruiken en kregen die van de Groninger doelman. Die hield, in de 57e minuut, de bal langer dan zes seconden in zijn handen en moest dit bekopen met een indirecte vrije trap. Jim Beers gaf de bal een klein tikje, waarna Mike Eerdhuijzen met een snoeiharde schuiver de 1-1 liet aantekenen. De oranjehemden gingen onverdroten verder met hun jacht op meer.

Het duurde tot de 78e minuut voordat zij daarin slaagden. Derry Murkin was op links doorgebroken en liet een uitstekende voorzet los. Youssef Blel kon de bal net niet beroeren, maar Taye Lee bij de tweede paal wel. Heel ‘handig’ legde Taye de bal eerst stil, om deze vervolgens in het doel te liften, 2-1. FC Groningen gooide daarna het nodige opportunisme in de strijd, waardoor er diverse hachelijke situaties binnen onze 16 ontstonden. Onze verdediging bleef echter fier overeind en gaf niets weg. In de slotfase nog twee grote kansen over en weer. Een wereldpass van Mike Eerdhuijzen op Bram van de Wiel had een doelpunt verdiend, maar leverde niets op. Aan de andere kant van het veld was FC Groningen nog dicht bij de gelijkmaker, maar Stan Zoetebier voorkwam dit door het harde schot met zijn vuisten over de achterlijn te werken. Zo bleven de drie punten in Volendam en blijven wij nog steeds meedoen in de strijd om een plek bij de eerste acht.

Volgende week uit tegen ADO Den Haag O19, de nummer 6 op de ranglijst, met drie punten meer dan ons. Een belangrijke pot dus weer.

Scoreverloop
34. FC Groningen 0-1

57. Mike Eerdhuijzen 1-1

78. Taye Lee 2-1

Opstelling

Stan Zoetebier, Dani Mes, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Dean James, Bram van de Wiel, Shurny Marengo (45. Cherifio Goudland), Marco Speijk, Youssef Blel (81. Sjors Kramer), Jim Beers (73. Taye Lee), Wessel Stuyt (45. Derry Murkin)


Willem II O17 - FC Volendam O17 (1-2)

FC Volendam scoort te weinig in matig duel

Op een glad veld hadden sommige spelers wat moeite om op de been te blijven. Al na 3 minuten de eerste kans voor Volendam. Aram stuurde Jip in de diepte, maar de Willem II-doelman stond hem in de weg. Niet veel later balverlies bij FC Volendam, na een slechte inworp, en een middenvelder van Willem II haalde fraai uit net buiten de 16, 1-0. Een paar minuten later was het alweer gelijk. Wederom Aram op Jip, die goed uithaalde, 1-1. De partijen waren redelijk gelijk aan elkaar. De linksbuiten van Willem II wist met een onmogelijke bal nog de lat te raken en een paar minuten voor de rust ging Jip weer op het vijandelijke doel af. Zijn inzet ging echter net naast.

In de tweede helft was FC Volendam de bovenliggende partij. Na een kwartier kwam FC Volendam eindelijk op voorsprong. Een schot (of was het een voorzet?) van Mora van links zeilde over de keeper van Willem II in de rechterbovenhoek, 1-2. En daar waren de boys erg blij mee. De laatste 5 minuten werd aan de ene kant onnodig tijdgerekt, terwijl aan de andere kant kans op kans kwam om de voorsprong flink uit te breiden. Een vrije schop van Jip belandde op de paal en zowel Aram als Kalleb kregen nog een aantal kopkansen. 1-5 zou dus een betere afspiegeling zijn geweest. Toch ging iedereen tevreden de kleedkamer in.

Volgende week thuis tegen het altijd lastige AFC, dat inmiddels tot de Top 4 is toegetreden.

Scoreverloop
07. Willem II 0-1

10. Jip Molenaar 1-1

56. Moraizio de Sousa 1-2

Opstelling

Dani de Ruyg, Jay Kruiver, Quinten de Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, (47. Kalleb Mambo Kwamungu), Robin Schulte, D’mitri Darsan, Yassine Akhtar (76. Andrei Vossen), Aram de Munnik, Jip Molenaar, Moraizio de Sousa (79. Dean Groen)

FC Volendam O16- Roda JC O16 (2-2)

Zaterdag de wedstrijd tegen onze leeftijdsgenoten uit Kerkrade. De verwachtingen waren hooggespannen na de laatste goede wedstrijd tegen Feyenoord. We begonnen redelijk scherp en namen meteen het heft in handen. Dat resulteerde in een aardig veldoverwicht en een paar gevaarlijke momenten voor hun goal. In de 21e minuut scoorden we de verdiende 1-0 door Niels, na goed voorbereidend werk van Tyrese. Hierna werd Roda iets sterker, maar creëerde niets en wij kregen nog twee aardige kansen om de 2-0 te maken. Toen de blessuretijd aanbrak wilden we het te mooi uitspelen, i.p.v. dat we er gewoon voor kozen om de bal achter hun laatste lijn te plaatsen. Dit resulteerde in een corner tegen en hieruit scoorden zij onverwachts de 1-1. Dit was niet in overeenstemming met het spelbeeld, maar helaas wel de realiteit.

De tweede helft was in de eerste 15 minuten voor Roda JC. Zij scoorden uit een vrije trap de 1-2. We waren te onrustig en hadden geen rust in ons spel en de bezetting was niet goed. Na wat wisselingen gingen we opportunistischer spelen door Daan naar voren te dirigeren en dat resulteerde in een paar kansen en gevaarlijke situaties voor de goal van Roda JC. Twaalf minuten voor tijd scoorden we door middel van Gedion de verdiende 2-2 en gingen we meteen op zoek naar de winnende treffer. Die kansen kregen we ook meer dan genoeg, maar het vizier stond helaas niet scherp genoeg, zodat we genoegen moesten nemen met een punt, wat niet het spelbeeld was.

We hebben zaterdag een redelijk strijdbaar Volendam gezien en hebben laten zien dat we steeds meer progressie maken. Jammer alleen dat we ons zelf niet belonen. Met wat meer overleg en overtuiging in ons spel gaat dat zeker komen. Elkaars kwaliteiten meer benutten en overzicht bewaren.

Scoreverloop

21. Niels 1-0

40. Roda JC 1-1

55. Roda JC 1-2

68. Gedion 2-2

Opstelling

1. Cirro 2. Cedric (62. Lex). 3. Amoah. 4. Daan. 5. Gedion. 6. Hamza. 7. Tyrese. 8. Sem. 9. Niels (Mitch). 10. Valentino (50. Mads). 11. Ludnardo (58. Wilkes)

Ajax O15 - FC Volendam O15 (1-2)

FC Volendam beloont zichzelf in de laatste minuut op De Toekomst en komt op gelijke hoogte met Ajax in de competitie.

Zaterdag stond de topper uit de Eredivisie van dit weekend, Ajax - FC Volendam, op het programma. Met de nachtvorst nog op het kunstgras van De Toekomst werd er om 9.30 uur afgetrapt.

Binnen enkele minuten was duidelijk dat FC Volendam naar Amsterdam was afgereisd met het doel deze wedstrijd te winnen. De formatie van Hoofdtrainer Barry Opdam en zijn assistent Rikkert de Ruiter startte goed aan de wedstrijd. Ajax werd in eigen huis onder druk gezet, Volendam was agressiever in de duels en Ajax leidde hierdoor veel balverlies. Daar wist FC Volendam wel raad mee en het was vaak direct gevaarlijk vanuit de omschakeling. Volendam creëerde gelijk twee mogelijkheden, maar kon deze helaas niet verzilveren.

In de 19e minuut was het raak voor FC Volendam. Een bal werd binnen geschoven vanuit de rebound door spits Milijano Anastatia, maar helaas werd dit doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Volendam trok zich hier niets van aan, bleef het goede spel vasthouden en het creëerde nog twee grote mogelijkheden. Het speelde deze echter net niet goed uit. Ajax kon weinig tot niets creëren en liep steeds weer tegen een oranje muur aan. Eén keer ontsnapte Ajax aan de druk van Volendam en kreeg het een uitgelezen mogelijkheid om op 1-0 te komen. De nummer 7 van Ajax was echter net niet op tijd bij de tweede paal om de perfect afgemeten voorzet binnen te schuiven.

In de 24e minuut werd Joey Antonioli weggestoken door een geweldige steekpass van aanvoerder Calvin Twigt. Antonioli schoof de bal beheerst langs de keeper van Ajax, waardoor Volendam volledig terecht op voorsprong kwam.

Na de goal bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, maar kon geen van beide teams nog echt gevaarlijk worden, waardoor Volendam met een zeer goed gevoel de kleedkamer in ging om thee te drinken.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld. Ajax was duidelijk met een andere instelling de kleedkamer uitgekomen. Hierdoor kwam Volendam wat onder druk te staan, deze druk werd opgevoerd en Ajax creëerde 4 grote kansen. Keeper Mike Bakker zou echter uiteindelijk de grote man worden in de tweede helft van deze wedstrijd. Met drie geweldige reddingen wist hij de eerste drie kansen te pareren. Toch kwam Ajax in 63e minuut langszij, na een goed uitgespeelde aanval. Na de tegengoal rechtte Volendam de rug en kwam het weer meer aan voetballen toe. In de 69e minuut werd tweede aanvoerder Milijano Anastatia het eindstation van een goede aanval. Hij kwam, door middel van een steekpass van Joey Antonioli, een-op-een met de keeper van Ajax. De spits van Volendam trok aan het langste eind en rondde koelbloedig af. De treffer werd uitbundig gevierd door spelers en wisselspelers. Volendam wist dat zij de drie punten mee zouden nemen vanuit Amsterdam. Vlak na de aftrap kon Ajax nog twee keer gevaarlijk worden uit standaardsituaties, maar het verzuimde om hier echte kansen uit te creëren. Na 74 minuten blies de scheidsrechter voor het eindsignaal en liep Volendam als terechte winnaar van het veld op De Toekomst in Amsterdam. Deze overwinning was zwaarbevochten, maar over de streep getrokken, omdat er een team stond dat samenwerkte en goed wist hoe en waar het Ajax pijn kon doen. Hoewel Volendam zich in de eerste helft met meer doelpunten had moeten belonen, kan het team met vertrouwen naar de komende wedstrijd toewerken.

Op 2 december a.s. wacht de confrontatie met hekkensluiter SC Heerenveen in Volendam, om vervolgens die week daarop de eerste competitiehelft af te sluiten met de wedstrijd uit bij PSV.

Scoreverloop

24. Deshawntey de Sanders 0-1

63. Kik Braspenning 1-1

69. Milijano Anastasia

Opstelling

Mike Bakker, Gyani Manuel, Jay Koorndijk, Wylshendrid Louisa, Jordy Dietz, Calvin Twigt, Wilkens Afriyie (68.

Mitchie Huijsman), Fahd Salihou Abdoul (59. Jerome Jager), Milijano Anastatia, Joey Antonioli, Deshawntey de Sanders

FC Volendam O14 – FC Utrecht O14 (0-1)

Zaterdag een, gezien de ranglijst, belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht. Konden de jongens FC Utrecht onder ons houden of niet?

Het begin was uitstekend. Al combinerend zocht Volendam het doel van de tegenstander op en het slaagde er al vroeg in de wedstrijd in om diverse mogelijkheden te creëren. Al in de 5e minuut was er een grote kans voor Edwin, vrijgespeeld voor de keeper zag deze kans zijn inzet naast te tikken. In de 9e minuut wederom Edwin vrij voor de keeper. Zijn inzet ging dit keer in de goal, maar hij stond buitenspel. Kort daarop de eerste corner voor FC Utrecht. De bal werd hoog voor de goal gepompt, de spits stond geheel vrij en het was 0-1. Dat was nu echt een domper na zo’n goed begin. De rest van de eerste helft slaagde Volendam er niet in om het goede spel van de eerste tien minuten te evenaren.

Over de tweede helft kunnen we gewoon kort zijn. FC Volendam probeerde het wel, maar het lukte gewoon niet. FC Utrecht loerde op de counter en hield de gelederen gesloten. Wat ook niet hielp was de scheidsrechter die voor elk wissewasje floot en hierdoor veel tempo uit de wedstrijd haalde, maar ook hier moeten we mee leren om te gaan. De net ingevallen Tom had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet was ditmaal tegen de keeper.

Scoreverloop

13. FC Utrecht 0-1

Opstelling

Joël van der Wilt, Faas Ermers, Yarno Freyee (Justin Tolsma), Tiago Lauwerens, Tim Stouthart, Daan Sier (Björn Schaap), Lequincio Zeefuik, Jesse Versluis (Ezechiel Fiemawhle), Elmo Pieters, Myron Mau-Asam (Junior Driessen), Edwin Ansah

Geblesseerd: Jessy Lobbes

FC Volendam O13 - FC Groningen O13 (1-3)

Er is al vaak over geschreven; als je zelf niet scoort, dan zorgt de tegenstander daar wel voor. Dit was zeker op de mannen van Tamer Aransoglu van toepassing. Het begon zaterdag goed met de voorsprong door Sem Perez Mutsaers, die na een rush van Sebastiaan Woelders op rechts de bal teruglegde op David Petrovic. David schoot hard op het doel van Groningen, maar de keeper kreeg de bal niet onder controle kreeg. Sem gaf het laatste tikje voor de voorsprong. Hierna kregen we dotten van kansen voor Milan Keizer, die met een lob de doelman wilde verschalken, maar geen succes had. Snel daarna kregen Sebastiaan en David beide nog een 100 % kans, maar de bal wilde er niet in. Groningen scoorde wel en door een communicatieprobleem achterin was het weer gelijk.

Na rust was er een diepe bal over de verdediging en onze keeper Boris moest de bal buiten de 16 meter wegschieten, maar deze werd opgevangen door een speler van Groningen, die van ver over iedereen heen de Volendammers op achterstand schoot.

Er werd gewisseld en ondanks dat het er niet slechter op ging konden de Groningers het achter dicht houden en zelfs in de laatste minuut nogmaals de trekker overhalen.

Scoreverloop

21. Sem Perez Mutsaers 1-0

26. FC Groningen 1-1

36. FC Groningen 1-2

60. FC Groningen 1-3

Opstelling

Boris Valkhoff, Ties Kramer (40. Jort Kos), Melvin Houtman, Nash Bijnoe, Ryan Rellum (40. Rugero Brashuis), Mauro Smit (40. Mika van der Horst) Storm van der Laan (31. Joost van der Weijden) Milan Keizer, Sebastiaan Woelders, David Petrovic (40. Billy van Duijl), Sem Perez Mutsaers, Jesse Loef

FC Utrecht O12 – FC Volendam O12 7-4 (13-12)

De vorige ontmoeting tegen FC Utrecht was geëindigd in een gelijkspel. We wisten dus dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het was FC Utrecht dat scherper aan de wedstrijd begon. Ze gingen ons vroegtijdig proberen onder druk te zetten en we hadden daar in het begin moeite mee om doorheen te voetballen. Hierdoor kwamen we aan het begin van de wedstijd op een aantal doelpunten achterstand. Na het sterke begin van FC Utrecht ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams kregen kansen en FC Utrecht wist voor de rust meer kansen te benutten dan wij. Dit resulteerde in een 7-4 ruststand.

Na de rust leek FC Utrecht aanvankelijk scherper aan de tweede helft te beginnen. Ze scoorden al snel een aantal doelpunten. Daarna pakten we het goed op en begonnen we ons terug te spelen in de wedstrijd. Alleen elke keer als we binnen bereik waren wist FC Utrecht weer te scoren. Naar mate de wedstrijd richting het einde ging wisten we gelijk te maken. Het resulteerde in een aantal hele spannende laatste speelminuten. Uiteindelijk was het FC Utrecht dat aan het langste eind trok, want zij maakten een paar seconden voor tijd de winnende goal. We kregen zelf ook nog een aantal mogelijkheden om de winnende te maken, maar dat mocht helaas niet zo zijn.

Doelpuntenmakers

Barry Negic 4x, Kayden Wolff 3x, Robin van Cruijsen, Noach Shenkman, Djayden Elmers, Matthijs Stoelinga en Givairo Dundas

Wedstrijdselectie

Milan Hemelrijk, Djayden Elmers, John Pisani, Matthijs Stoelinga , Mohamed-Amir el Khallare, Sam Schokker, Tarik Serdar, Niels Kwakman, Kyeno Koeleman, Mike Posthumus, Jayden Arifi, Jesse Tetteroo, Robin van Cruijsen, Chivano Pocorni, Kayden Wolff, Noach Shenkman, Givairo Dundas en Barry Negic.