VOLENDAM - FC Volendam O19 behaalt zwaarbevochten overwinning op Willem II O19 (2-3)

Willem II O19 - FC Volendam O19 (2-3)
Na de spraakmakende overwinning op PSV O19, twee weken geleden, moest zaterdagmiddag in Tilburg worden aangetreden tegen Willem II O19. De Volendammers kenden een voortvarende start, maar maakten het zichzelf daarna onnodig moeilijk door de Tricolores tot tweemaal aan toe de helpende hand te bieden door hen een doelpunt in de schoot te werpen. Daardoor bleef het tot het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter de Loos billen knijpen op de FC Volendam-bank.

FC Volendam startte sterk en was via Youssef Blel al in de tweede minuut dicht bij de openingstreffer. Hij schatte de voorzet van Bram van de Wiel echter net niet goed genoeg in om met het hoofd te kunnen scoren. Al snel werd duidelijk dat het een echte vechtwedstrijd zou worden, zonder goed voetbal. De oranjehemden verrasten wel met hun prima spelhervattingen. In de 10e minuut mocht Bram van de Wiel een vrije trap nemen. Een Tilburgse verdediger wilde voor opruiming zorgen, maar kopte de bal recht in de voeten van Derry Murkin. Met een droge knal zorgde hij voor de 0-1. Een minuut later was het alweer bijna gelijk, maar doelman Stan Zoetebier stond op de goede plek om de inzet van dichtbij onschadelijk te kunnen maken. In de 15e minuut had FC Volendam opnieuw succes uit een spelhervatting. Nu was Kevin van Gasteren de nemer van de vrije trap. Sjors Kramer bracht de bal met het hoofd bij de tweede paal, waar Derry Murkin zich met een fraaie kopbal opnieuw trefzeker toonde. De weelde van zo’n voorsprong, zo vroeg al in de wedstrijd, had ons team dit seizoen nog niet eerder mogen ervaren.

Nadien kreeg Youssef Blel tweemaal de mogelijkheid om onze voorsprong verder uit te bouwen. Eerst vuurde hij een geweldig afstandsschot af dat over het vijandelijk doel verdween en even later kwam hij een teenlengte te kort om een vrije trap van Bram van de Wiel achter de doelman te werken. Totaal onverwacht kwam Willem II in de 27e minuut dichterbij door geklungel achterin, 1-2. De tricolores werden daardoor weer in de wedstrijd geholpen, hetgeen de spanning ongewenst deed toenemen. Het spel golfde op en neer. Willem II beschikte over iets meer individuele kwaliteiten, maar probeerde vooral met de lange bal kansrijk te worden. Het leverde hen een groot aantal corners op, maar onze verdediging had daarop steeds het goede antwoord. Op slag van rust deelde ons team zelfs een mentaal tikje uit door zelf zijn derde treffer te produceren. Captain Marco Speijk behield het overzicht en stelde, met zijn breed gelegde bal, Youssef Blel in staat om de 1-3 te laten aantekenen. Een beter moment daarvoor was er niet.

In de rust toonde de trainer zich ontevreden over het vertoonde spel in de eerste helft. We stonden dan weliswaar met 1-3 voor, maar hij had zijn team dit seizoen nog niet zo matig zien acteren. Dat zou in de tweede helft dus anders moeten.

De kritische noten van de trainer leken tegen dovemansoren te zijn gesproken, want zijn spelers kwamen na rust dramatisch uit de startblokken. Binnen twee minuten werd Willem II een tweetal 100% mogelijkheden geboden om weer helemaal terug in de wedstrijd te komen. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en verzuimden zij van de Volendamse fouten te profiteren. Toen de Tilburgse stormloop na 10 minuten begon weg te ebben, kon FC Volendam ook weer aan aanvallen toekomen. Bijna was men opnieuw succesvol uit een spelhervatting, maar Mike Eerdhuijzen kon de vrije trap van Kevin van Gasteren onvoldoende beroeren om zijn team iets meer lucht te geven. Na een handige lichaamsbeweging van Youssef Blel verscheen Derry Murkin opeens vrij voor de keeper, maar die wist ten koste van een corner redding te brengen. Met nog een kwartier officiële speeltijd te gaan profiteerde Willem II wederom van slecht ingrijpen aan Volendamse kant, 2-3. Daardoor werd de slotfase nog uitermate spannend. Willem II ging nu va banque spelen. Het leverde FC Volendam een paar kansen uit counters op, maar die werden slecht uitgespeeld. Na het verstrijken van ruim zes minuten extra speeltijd klonk eindelijk het verlossende eindsignaal en had de teammanager zijn gewenste verjaardagskado te pakken.

Scoreverloop
10. Derry Murkin 0-1
15. Derry Murkin 0-2
27. Willem II 1-2
45. Youssef Blel 1-3
75. Willem II 2-3

Opstelling
Stan Zoetebier, Brian Plat, Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Jim Beers (63. Taye Lee), Lorenzo van Slimming (46. Shurny Marengo), Youssef Blel (80. Wessel Stuyt), Bram van de Wiel (73. Dean James), Derry Murkin (77. Cherifio Goudland)

Hieronder de link naar het fotoverslag van Kees van Gasteren

https://photos.app.goo.gl/AAtDDUCn0zla0oy73

Sparta O15 - FC Volendam O15 (0-2)
FC Volendam maakte zaterdagmiddag tegen Sparta geen fouten in de race om het kampioenschap en nam de drie punten mee naar Volendam.

Met een flitsstart werd Sparta direct duidelijk gemaakt dat de Volendammers er vandaag letterlijk geen kunstgras over wilde laten groeien op de vraag wie recht zou hebben op de drie punten.
Al na vijf minuten werd een corner van Joey doorgekopt door Jerôm, waarna Wylshendrid er alleen zijn voet nog tegen moest zetten om de 0-1 te scoren. Even werd vanaf de kant gedacht dat Calvin de bal met de hand het doel in had gewerkt, maar de prima leidende scheidsrechter stond er met de neus bovenop om te constateren dat dit achter de lijn plaatsvond. Volendam bleef de gehele eerste helft aandringen en probeerde om verder afstand te nemen van Sparta. In alle ijver zag het een van de keeper teruggesprongen bal, na een schot uit de tweede lijn van Calvin, door Mitchi naast worden gewerkt. Ook een snelle aanval via Calvin en Deshawntey werd door Joey net naast het doel van de Sparta keeper gewerkt. Gedurende de gehele eerste helft lukte het Sparta niet om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Mike. Het collectief snel druk zetten op de laatste lijn van Sparta leverde echter niet het zo zeer gewenste resultaat op, om de voorsprong op Sparta te vergroten.

Na rust veranderde dit beeld in eerste instantie niet. Al in de 4e minuut was het Deshawntey die een voorzet van Gyani net naast werkte. Een corner in de 6e minuut, genomen door Jerôm, werd door Calvin onberispelijk ingekopt en bracht de 0-2 op het scorebord. Na dit tweede tegendoelpunt besloot Sparta wat opportunistischer te gaan spelen om nog wat te kunnen redden van de naderende nederlaag. Doordat er meer ruimte kwam op het veld gaf dit FC Volendam de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te bouwen, maar dit lukte echter niet meer. Er waren kansen voor Calvin, Jordy en Fahd. Wel kreeg Sparta nog een paar kansen, omdat Volendam de teugels liet vieren, waarmee ze het feestje van FC Volendam nog hadden kunnen verpesten. Gelukkig bleef Mike wel scherp en met een paar reddingen en een haast onmogelijke reflex hield hij zijn doel schoon.

Komende zaterdag om 12.00 uur thuis tegen AZ.

Scoreverloop
05. Wylshendrid Lousiana 0-1
41. Calvin Twigt 0-2

Opstelling
Mike Bakker, Rob Tol (60. Wilkins Afriyie), Wylshendrid Lousiana (42. Jay Koorndijk), Sam Leijen, Jordy Dietz, Calvin Twigt, Gyani João Manuel, Jerôm Jager (63. Levi van Duijl), Mitchi Huijsman (57. Milijano Anastatia), Joey Antonioli (54. Fahd Salihou Abdoul), Deshawntey de Sanders

FC Volendam O14 - Ajax O14 (1-0)
Deze week had het eerste van FC Volendam al het goede voorbeeld gegeven door PSV in de wedstrijd om de KNVB beker uitstekend partij te geven en pas in de tweede verlenging te capituleren. Veel jongens waren getuige van deze wedstrijd en dat was tevens een mooie ondersteuning voor de woorden van de trainer die er deze week bij de jongens op had gehamerd dat er zeker wat te halen viel in de wedstrijd tegen Ajax. “Ik denk dat wij een goede kans maken om te winnen” had uw verslaggever hem deze week horen zeggen tegen de groep.

Hoe waar bleken deze woorden te zijn. FC Volendam schoot uit de startblokken en al in de 4e minuut van de wedstrijd kwam een prima steekbal van Tiago bij Junior, die via een tegenstander onhoudbaar inschoot. Ajax had de schrik te pakken en Volendam ging door. Wederom een prima pas van Björn in de diepte en Elmo ging alleen op de keeper af, waarna hij helaas de bal iets te ver voor hem uit speelde. Ajax kon in de eerste helft alleen gevaarlijk worden door afstandsschoten of lange ballen vanaf de zijkant, maar de verdediging, onder leiding van Joël gaf geen krimp. Dezelfde Joël had van de week goed naar Hobie Verhulst gekeken, want hij pakte op het eind van de eerste helft nog 2 gevaarlijke schoten, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

De tweede helft kan eigenlijk kort worden beschreven. Ajax probeerde het wel, maar het lukte gewoon niet, mede doordat bij FC Volendam werkelijk iedereen tot het gaatje ging, vol de strijd op zocht en over het hele veld druk zette op de spelers van Ajax. Sterker nog, in de 2e helft waren de beste kansen voor FC Volendam en met wat meer geluk in de afronding had de score nog hoger uit kunnen vallen. Nu bleef het tot het einde toe spannend, mede doordat Ajax een paar wissels inbracht, die op basis van wat individuele acties nog voor gevaar zorgden. De stand bleef echter 1-0, wat na het laatste fluitsignaal voor dolle vreugde aan de kant van Volendam zorgde.

Complimenten voor het hele team, begeleiding en jongens. Met elkaar gevoetbald, gestreden en gewerkt voor dit mooie resultaat.

Scoreverloop
4. Junior Driessen 1-0

Opstelling
Joël van der Wilt, Faas Ermers, Yarno Freyee, Tim Stouthart (Justin Tolsma), Tom Smit, Tiago Lauwerens, Daan Sier, Junior Driessen, Björn Schaap (Myron Mau-Asam, Elmo Pieters (Ziggy Fiemawhle), Edwin Ansah (Jesse Versluis)
Geblesseerd: Berend Hoving, Jessy Lobbes, Lequincio Zeefuik

Almere O13 – FC Volendam O13 (4-1)
Zaterdag was er de wedstrijd in het Fanny Blankers Koen stadion in Almere en we waren nog niet begonnen of we stonden al meteen achter door een communicatiefout achterin 1-0. Na deze tegenslag probeerden we in ons spel te komen, maar dat lukte niet helemaal. Er was te veel balverlies in het team en dit was ook de oorzaak van de tweede goal van Almere, 2-0. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust werd het beter met het spel en balbezit en er ontstonden kansen, maar toch waren het de Almeerders die de 3-0 scoorden. Na een mooie aanval over rechts was het David Petrovic die met een omhaal de aansluittreffer maakte, 3-1, na een voorzet van Ties Kramer. De Volendammers gingen voor meer doelpunten, maar het was of buitenspel of de eindpass kwam er niet.
Het duurde tot de laatste minuut totdat Almere nogmaals scoorde en de eindstand op 4-1 bepaalde.
Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen AZ, dat alles nog gewonnen heeft. Dan moeten we daar maar de punten van afsnoepen.

Scoreverloop
1. Almere 1-0
15. Almere 2-0
35. Almere 3-0
41. David Petrovic 3-1
60+3. Almere 4-1

Opstelling
Milan Hemelrijk (O12) , Ties Kramer, Melvin Houtman ,Mauro Smit( Nash Bijnoe) , Ryan Rellum , Joost van der Weijden , Storm van der Laan( Mika van der Horst). Milan Keizer, David Petrovic , Billy van Duijl, Rugero Brashuis, Jesse Loef , Jort Kos , Sebastiaan Woelders, Boris Valkhoff (naar O14)
Geblesseerd: Sem Perez Mutsaers

FC Volendam O12 – NAC O12 21-9 (9-3)
We moesten vandaag tegen NAC. We mochten een keer later aantreden dan normaal, omdat de wedstrijd pas om 12.00 werd gespeeld. Er was aan het begin wel een verschil merkbaar op beide veldjes. Het ene team wist goed de ruimtes te vinden tussen de linies in en kwam veel voor de goal. Waar het andere team daar meer moeite mee had en niet tot heel veel uitgespeelde kansen wist te komen. Wel kwamen beide teams op voorsprong. Alleen het ene team verloor te vaak de bal in de opbouw en NAC wist goed met deze kansen om te gaan. Waardoor het ene team het eerste blokje met 4-1 won verloor en het andere team met 1-4. Stand na het eerste blokje was dus 5-5.
Na de bespreking ging het ene team door met het creëren van kansen. Het team dat in het eerste blokje meer moeite had om tot kansen te komen ging in het tweede blokje beter spelen. Hierdoor kwamen ze vaker voor de goal en wisten zij dit ook in doelpunten om te zetten. Dit team won het tweede blokje met 4-1 en het andere team won met 3-0. Stand in blokje 2 was 7-1 en de ruststand was 12-6.

Na de rust kwamen beide teams goed uit de startblokken en wisten zij een aantal keren tot scoren te komen. Maar halverwege het 3e blokje kreeg nu het andere team meer moeite om er tussendoor te blijven spelen. NAC wist een aantal keren er goed tussen te komen en de kansen die ze kregen ook gelijk te verzilveren. Dit resulteerde voor dit team een stand van 2-2 in het derde blokje. Het andere team bleef de lijn van het tweede blokje doorzetten en won dit blokje met 3-0. Stand in het 3e blokje was 5-2.
Het 4e blokje bleef het ene team moeite houden om makkelijk de vrije man te vinden. Er werd een aantal foute inspeelpasses gemaakt, waardoor we niet de ruimtes wisten te benutten. Wel wisten we nog een keer tot scoren te komen en de nul te behouden. Op het andere veldje bleef het spelbeeld hetzelfde. Wij waren vaker voor de goal van NAC dan andersom. Daar werd het laatste blokje 3-1 gespeeld. Wat de totaalstand op 21-9 bracht.

Doelpuntenmakers
Kayden Wolff 6x, Barry Negic 3x, Sam Schokker 3x, Chivano Pocorni 2x, John Pisani 2x, Kyeno Koeleman, Mohamed-Amir el Khallare, Tarik Serdar, Robin van Cruijsen, Jayden Arifi

Wedstrijdselectie
Djayden Elmers, John Pisani, Matthijs Stoelinga , Mohamed-Amir el Khallare, Sam Schokker, Tarik Serdar, Niels Kwakman, Kyeno Koeleman, Mike Posthumus, Jayden Arifi, Jesse Tetteroo, Robin van Cruijsen, Chivano Pocorni, Kayden Wolff, Noach Shenkman, Milan Engelander, Givairo Dundas, Ot van der Plas, Barry Negic