VOLENDAM - Koploper FC Volendam kreeg vandaag het laag geplaatste jonge team van JVOZ uit Vlissingen op bezoek. Een uitgelezen kans om eens flink uit te pakken na de 3 overwinningen met minimaal verschil tegen respectievelijk FC Den Bosch, De Graafschap en Excelsior.

Daar was echter in de eerste helft niet veel van te zien. Slordig spel, veel balverlies, dieptepasses die allemaal voor de keeper waren en voorzetten die onze lange spitsen niet bereikten. JVOZ kwam een enkele keer over de middenlijn, maar de Volendam-verdediging stond goed. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kon Victor binnentikken nadat Micky de bal had ingebracht, 1-0.

De tweede helft was van een ander kaliber. De opbouw van achteruit ging via Micky naar onze vrijstaande backs Jay en Tom, die geen tegenstander hadden. Al na 5 minuten speelde Tom op Moraizio, die de 16 binnen soleerde en met een strak schot de 2-0 maakte. Niet veel later was het Jay die ten aanval trok. Zijn voorzet werd fraai afgerond door Aram, 3-0. JVOZ kwam nauwelijks over de middenlijn, wat de weer uitstekende grensrechter van FC Volendam een rustig middagje opleverde. Een paar minuten later kon Victor zijn tweede goal maken na een afgeslagen aanval, 4-0. Er werd aan beide zijden veel gewisseld. De net ingevallen Dean had een aardig schot waarmee de keeper veel moeite had, waarna de ook net ingevallen Benjamin in de rebound fraai uithaalde en de 5-0 binnenschoot. 4 wedstrijden 12 punten, volgende week naar Hoorn tegen Hollandia.

Scoreverloop
40. Victor van Montfort 1-0
45. Moraizio de Souza 2-0
49. Aram de Munnik 3-0
52. Victor van Montfort 4-0
75. Benjamin Boersma 5-0

Opstelling
Dani de Ruyg, Jay Kruiver, Robin Schulte, Micky van de Ven, Tom de Groot, Dimitri Darsan (66. Quinten d’ Fronseca), Victor van Montfort, Valentino di Corrado (56. Michael Mante), Jip Molenaar, Aram de Munnik (56. Dean Groen), Moraizio de Souza (66. Benjamin Boersma)

Sander Aarden

FC Volendam O15 - NEC/FC OSS O15 (2-1)
Met een zakelijke overwinning op NEC/FC Oss nestelde FC Volendam zich naast PSV op de eerste plaats in de Eredivisie.

Beide ploegen startten enigszins onrustig aan de wedstrijd, beducht om niet tegen een snel tegendoelpunt aan te lopen. Van opbouwen was geen sprake, er werd veelvuldig de lange bal gezocht. Hiermee ontliepen beide ploegen het snelle druk zetten van de tegenstander. Het was NEC dat voor het eerste wapenfeit tekende, de inzet werd met een goede redding uit het doel gehouden door Thomas. Lopende de eerste helft klopte FC Volendam steeds vaker aan de deur van NEC en nam het heft langzaam in handen. Met name de backs van NEC hadden het moeilijk met de snelle buitenspelers van Volendam, zowel Gyani als Wilkens lieten hun directe tegenstander regelmatig staan alsof ze er niet waren. Helaas werden deze inspanningen niet beloond met de verdiende openingstreffer. Hiervoor moest gewacht worden tot diep in de eerste helft. Het was de wederom prima spelende Joey die Gyani in de 29e minuut, met een bekeken steekbal, vrij voor de keeper van NEC zette. Gyani bedacht zich geen moment en schoof de bal beheerst langs, de overigens goed spelende, keeper van NEC, 1-0.

In de tweede helft werd er nog een tandje bijgezet. NEC werd direct bestookt met snelle aanvallen. De openingen lagen bij de buitenspelers, daarom was het niet logisch dat het spel vaak door het midden liep. Het betere van het spel werd echter niet omgezet in doelpunten. Hiermee gaven we NEC het geloof dat er in Volendam wat te halen viel. In de 48e minuut tikte NEC nadrukkelijk aan het venster. Het was Thomas die met een uiterste poging de inzet van NEC naast het doel tikte. Een vrije trap in de 48e minuut, op ongeveer 25 meter van het doel, werd onderweg door een NEC-speler van richting veranderd en verdween achter Thomas in het doel, 1-1. FC Volendam liet zich echter niet van de wijs brengen en geloofde vandaag in een overwinning. In de 62e minuut was het, de in de tweede helft in het veld gekomen, Calvin, die Joey in staat stelde om de verdiende overwinning veilig te stellen, 2-1.
Hierna kon NEC niet opnieuw aanzetten en was het aan Volendam om beheerst de wedstrijd uit te spelen. De drie punten waren binnen.

Volgende week om 12.30 uur een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Scoreverloop
29. Gyani João Manuel 1-0
48. NEC/FC Oss 1-1
62. Joey Antonioli 2-1

Opstelling
Thomas Brand, Rob Tol (50. Deshawntey de Sanders), Wylshendrid Lousiana, Levi van Duijl (60. Jay Koorndijk), Jordy Dietz, Sam Leijen (48. Calvin Twigt), Gyani João Manuel, Jerôm Jager, Milijano Anastatia, Joey Antonioli (64. Fahd Salihou Abdoul), Wilkins Afriyie.

FC Twente O13 – FC Volendam O13 (1-1)
Na een busreis van 2 uur met diverse viaducten kwamen we zonder problemen aan in Hengelo om tegen FC Twente te spelen.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en er kon al gejuicht worden door de Volendammers en de meegereisde ouders. Er werd door een Twente verdediger teruggespeeld op de keeper, maar die kreeg de bal niet onder controle en Sebastiaan Woelders was er als de kippen bij om dit cadeautje te verzilveren en 0-1 te scoren. Volendam zat al vroeg op rozen, maar de vreugde duurde tot de 14e minuut toen onze keeper de bal door het midden uitschoot en deze onderschept werd door een Twentespeler en de score was weer gelijk. 1-1. Het spel golfde heen en weer en er was veel weerstand door de spelers van Twente, waarbij hun verdediging zeer solide was. Ook de Volendammers hielden zich goed staande en wonnen in de verdediging veel duels. Een puntje van aandacht is het vele balverlies en slordige ballen, maar daarop kan getraind worden. De eindstand was al met de rust bereikt, maar van een saaie wedstrijd was totaal geen sprake; beide elftallen gingen voor de winst. Na 60 minuten kon iedereen leven met een punt, want als je niet tot scoren kan komen, moet je ervoor zorgen dat je niet verliest.

Scoreverloop
3. Sebastiaan Woelders 0-1
14. FC Twente 1-1

Opstelling
Jesse Loef (30. Boris Valkhoff), Ties Kramer (40. Jort Kos), Melvin Houtman, Nash Bijnoe, Ryan Rellum, Mauro Smit, Storm van der Laan, Billy van Duijl (30. Milan Keizer), Rugero Brashuis (40. Joost van der Weijden), Sebastiaan Woelders, Sem Perez Mutsaers (30. David Petrovic)

Peter Jonk

FC Groningen O12 – FC Volendam O12 11-20 (6-7)
De O12 moest om 10.30 uit spelen bij FC Groningen. Dit betekende dus vroeg verzamelen om met de bus naar Groningen te gaan om 7.15 uur. Na een rit van ongeveer 2 uur kwamen we dan aan bij het jeugdcomplex van FC Groningen. FC Groningen had de week ervoor een goed resultaat neergezet tegen Ajax, dus we wisten dat we aan de bak moesten. Na een goede warming up waren we er helemaal klaar voor.

Het begin van de wedstrijd ging aardig gelijk op. Op het ene veldje werd door beide teams een aantal kansen gecreëerd, maar op het andere veldje kwamen beide teams niet tot veel kansen. Er werd door één team dan ook niet gescoord. De stand na 1 blokje was 3-3. Hetzelfde spelbeeld was ook in het 2e blokje. Al wist het team dat nog niet gescoord had nu wel te scoren. De stand in blokje 2 was 3-4. Dit resulteerde in een ruststand van 6-7. Na de rust kregen wij meer vat op de wedstrijd en met name één van de teams wist gemakkelijker tot kansen en doelpunten te komen. Op het andere veldje was het nog steeds een gelijk opgaande wedstrijd. Stand in het 3e blokje was 1-6.
Het laatste blokje ging FC Groningen in een andere formatie spelen. Wij konden daar echter goed mee omgaan en wisten het verschil in het 4e blokje nog groter te maken. Ook het veldje waar het nog gelijk opging werd in ons voordeel beslist. De stand in het 4e blokje was 4-7, hetgeen zorgde voor een eindstand van 11-20.

Doelpuntenmakers
Chivano Pocorni (7x), Kayden Wolff (4x), Barry Negic (2x), Robin van Cruijsen (2x), Mohamed-Amir el Khallare (2x), Milan Engelander, Sam Schokker, Tarik Serdar

Wedstrijdselectie
Milan Hemelrijk, Djayden Elmers, John Pisani, Matthijs Stoelinga, Mohamed-Amir el Khallare, Sam Schokker, Tarik Serdar, Niels Kwakman, Kyeno Koeleman, Mike Posthumus, Jayden Arifi, Jesse Tetteroo, Robin van Cruijsen, Chivano Pocorni, Kayden Wolff, Noach Shenkman, Milan Engelander, Givairo Dundas, Ot van der Plas en Barry Negic