VOLENDAM - Onder leiding van Johan Steur heeft Jong FC Volendam zijn laatste thuiswedstrijd van 2017 in een overwinning omgezet.

Met 3-2 werd ODIN '59 met lege handen naar huis gestuurd.

Solide eerste helft
Ondanks dat de ochtend wedstijden van de jeugd geen doorgang konden vinden was het veld dusdanig prepareerd dat goed genoeg was om de wedstrijd van Jong FC Volendam door te laten gaan. De omstandigheden waren uiteraard niet perfect, maar daar hadden beide ploegen net zoveel last van. Bij Volendam begon A-junior Kevin van Gasteren in de basis. Een logische keuze voor Johan Steur aangezien onder andere Gijs Smal (doorgeschoven naar één), Stan Veerman (blessure) en Ali Ulusoy (geschorst) niet inzetbaar waren. Het eerste gevaar in de wedstijd kwam van onze gasten. Uit een voorzet van Mart Willemse kopte de gevaarlijke Nigel Hardenberg voorlangs de goal van Mitichel Michaelis, die terug was van een blessure. Aan de andere kant leverde de eerste de beste goede aanval van Jong FC Volendam direct een goal op. Dylan Mertens stuurde als een volwaardig schoolmeester Mohamed Betti de hoek in. De hier op volgende loepzuivere voorzet werd door spits Jordy Hilterman binnen geknikt: 1-0. Even later leek opnieuw Mertens aan de basis te staan van een goal van Hlterman. Doelman Barry van Dijk had een schot van Dylan Mertens niet klem en in de rebound tikte Jordy Hilterman de bal in de goal. Helaas stond hij op het moment van het schot buitenspel en ging de snelle 2-0 niet door. Kort daarna, met uiteraard Mertens aan de basis, was er opnieuw een kansje voor Hilterman. Ditmaal kon hij uit een voorzet van Alex Plat net niet bij de eerste paal de doelman verschalken. Ook onze gasten kwamen er heel af en toe uit. Na bijna twintig minuten was er zelfs bijna een goal. Maar doelman Michaelis tikte een volley van Nick Burger over de lat. De grootste kans op de 2-0 kwam op naam van Dylan Mertens. Op aangeven van Roy Tol zag hij echter zijn inzet stranden op de benen van doelman Van Dijk. In de snelle tegenaanval voorkwam doelman Michaelis op zijn beurt de 1-1. Kort voor de rust deed hij dit nogmaals. Nigel Hardenberg kreeg wel erg veel ruimte en leek doeltreffend uit te halen. Maar de tenen van Michtel Michaelis waren precies lang genoeg.

Venijn in de staart
In de tweede helft was onieuw de eerste mogelijkheid voor onze gasten uit Heemskerk. Maar Alex Plat hielp een handje mee en voorkwam zo erger. De wedstrijd kabbelde wat verder totdat Hilterman zijn tweede van de middag langs doelman Van Dijk schoof. Hij rondde een prima voorzet "over de vloer" van Roy Tol uitstekend af. Met deze marge van twee leken de mannen van Johan Steur op een zetel te zitten. Gezien het spel van de ploeg was het ook een verdiende voorsprong ondanks dat ODIN '59 als het er uit kwam wel gevaarlijk was. Met nog iets minder van een kwartier op de klok konden de handen omhoog voor de beslissing, dachten we. De makkelijkse kans van de middag voor Jordy Hilterman was echter niet aan hem besteed. Op aangeven van Roy Tol leek een klein tikje tegen de bal voldoende te zijn voor de 3-0, maar de bal verdween naast de goal. Bij ODIN '59 waren inmiddels alle wissels gebruikt en iedereen boven de 1,90 meter liep voorin. Hierdoor kwam er uiteraard wat ruimte achterin. Helaas stond doelman Van Dijk nog wel in zijn doel en tikte zo een prima inzet van Hilterman naast de goal. Toch kon hij even later de 3-0 niet voorkomen. Het begon een beetje te kriebelen bij hem met al die ploeggenoten die naar voren stoomden. Rafik el Hamdi had dit goed in de gaten en met een perfect geplaatst schot vanaf de middenlijn zorgde hij kort voor tijd voor de beslissing in de wedstrijd, dachten we. Met officieel nog iets van drie minuten op de klok en een 3-0 achterstand gaven de gasten nog steeds niet op. Dat mag toch zeker als een compliment voor de spirit genoemd worden. Het werd een aardig slotoffensief. In de laatste minuut van de officiele speeltijd was daar dan ook de beloning. Milo Cremers maakte er 3-1 van en de ploeg kreeg nog meer vleugels. Jong FC Volendam leek verstomd in het ved te staan en zag de wedstrijd stukje bij beetje uit de handen glippen. Toen in de tweede minuut van de extra tijd invaller Ahmed al Mahdi de aansluitings treffer maakte gingen zelfs bijna ook alle spelers en staf van ODIN mee naar voren om de 3-3 te forceren, bij wijze van spreken uiteraard... In de aller laatste seconde lukte dat ook nog bijna, maar een speler van ODIN '59 kreeg de bal niet onder controle. Zo bleven de punten dan toch wel verdiend aan de dijk. Voor onze gasten was dit een wijze les om "iets" eerder dan minuut 87 een offensief te starten. Door dit resultaat hebben de mannen de aansluiting met de brede middenmoot weer gevonden. Nu is het zaak om zich hier ook weer in te gaan mengen. Volgende week zou het dan ook wel heel prettig zijn om het jaar met een overwinning af te sluiten. De laatste tegenstander van 2017 is Jong FC Groningen. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Corpus en Hoorn.

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Alex Plat, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Rafik el Hamdi, Roy Tol, Jari Vlak (74. Gerry Vlak), Jordy Hilterman, Dylan Mertens (82. Brian Plat), Kay Tejan (87. Derry Murkin)

Opstelling ODIN '59: Barry van Dijk, Lars Boekel, Milo Cremers, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg, Thom de Vries (61. Ahmed al Mahdi), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse (77. Levy van Nispen), Nick Burger (68. Tim van Gelder), Jim Hulleman

Scheidsrechter: S. (Sam) Dröge (Zuidlaren)

Toeschouwers: 150

Score verloop: 10. Jordy Hilterman, 60. Jordy Hilterman 2-0, 86. Rafik el Hamdi 3-0, 90. Milo Cremers 3-1, 90+2. Ahmed al Mahdi 3-2

Gele kaarten: Rafik el Hamdi (Jong FC Volendam), Jeffrey Klijbroek en Tim van Gelder (beiden ODIN '59)