VOLENDAM - De Volendamse handballers van HV KRAS/Volendam leden zaterdagavond in het Belgische Visé tegen een nipte nederlaag aan. De tegenstander uit het Franstalige gedeelte van België won met een minimaal verschil: 28-27. In de slotfase verliet Léon van Schie het veld met een blessure aan zijn knie.

De Volendammers speelden een moeizame wedstrijd. Van Schie: ,,De sporthal is zeker niet ideaal. Een donkere hal, de betonnen vloer. Mede daardoor was het moeilijk om in ons spel te komen. Het was vechten en hard werken om bij te blijven.”

Het zorgde ervoor dat de Volendammers na ruim een kwartier tegen een 10-5 achterstand aankeken. De gasten kwamen daarna terug. Via treffers van Geert Hinskens, Jan Josef en Jordy Baijens werd de achterstand omgezet in een 12-13 voorsprong. De ruststand was 14-14.

Halverwege de tweede helft sloegen de gasten een gaatje van twee (19-21). Toch glipte de voorsprong uit handen en even later leidde Visé alweer met 26-22. De keuze om met zeven veldspelers in de aanval te handballen zorgde ervoor dat Volendam nog heel dichtbij kwam. De aansluitingstreffer van Tim Claessens voor 28-27 viel echter te laat om nog een punt aan het duel over te houden.

In de slotfase raakte Léon van Schie lelijk geblesseerd aan zijn knie. Een MRI-scan moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is van de aanvoerder.

HC Visé BM - HV KRAS/Volendam: 28-27 (14-14).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Mike Zwarthoed; Jordy Baijens 6, Geert Hinskens 4/1, Jaap Beemsterboer 4, Jan Josef 4, Igor Mrsulja 3/1, Léon van Schie 3, Leon Geus 2, Tim Claessens 1, Marc Kok, Diego Jacobs, Marnix Roos.