ZAANDAM - Op zaterdagavond 16 september klinkt in hartje Zaandam het startschot voor de 4e editie van de Damloop by night. Organisator Le Champion heeft ervoor gekozen om dit jaar ook wheelers welkom te heten bij deze 5 Engelse Mijl race (8 km). De Damloop by night is onderdeel van Nederlands grootste hardloopevenement, de Dam tot Damloop, waar in totaal 65.000 hardlopers aan meedoen.

Een evenement voor alle doelgroepen

Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving en wil er ook graag zijn voor sporters met een beperking. Aan voorgaande edities van de Dam tot Damloop konden al mensen met een visuele beperking meedoen, die begeleid werden door een buddy. Ook bij de Mini Dam tot Damloop stonden eerder kinderen van Heliomare aan de start en bij de Dam tot Dam Wandeltocht kwamen Wajong medewerkers van sponsor Ahold Delhaize in actie. Nu krijgen dus ook wheelers bij de Damloop by night de kans om mee te doen aan het Dam tot Dam Weekend. De wheelers starten vóór de lopers, om 19.10 uur. De tijdslimiet om de 8 km te voltooien, is vastgesteld op 55 minuten.

Over de Damloop by night

Aan de Damloop by night kunnen maximaal 15.000 hardlopers meedoen. Het parcours, dat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop parcours gaat, zal oogverblindend verlicht zijn. Onderweg geeft de muziek de deelnemers een extra boost. De finish is bij het Dam tot Dam Park, waar iedereen na afloop met elkaar kan proosten op de behaalde prestaties.

Inschrijven

Meer informatie over de Damloop by night is te vinden op www.damloop.nl. In het inschrijfformulier kan men de keuze maken voor de categorie ‘5 Engelse Mijl wheelers’. Inschrijven is mogelijk t/m 28 augustus.