VOLENDAM - Na drie nederlagen op rij hoopt Jong FC Volendam komende zaterdag weer een positief resultaat neer te zetten.

Afgelopen zaterdag werd er door een goal kort voor tijd alsnog verloren terwijl we stiekem al op het punt hadden gerekend. Zaterdag tegen DVS '33 uit Ermelo een nieuwe kans om te laten zien dat de ploeg die zo swingend aan de competitie begon het nog niet is verleerd.

Ook op zoek naar driepunter

Voor DVS '33 is het net als voor Jong FC Volendam het tweede seizoen in de Derde Divisie. Afgelopen seizoen deden ze het ondanks een matige tweede periode toch best aardig. Het kostte de trainer wel de kop, maar daarna volgde de ene na de andere overwinning. Dat resulteerde in een zevende plaats en net geen winst in de derde periode. Met 48 punten waren ze eigenlijk "best of the rest" achter de (sub)toppers met onder andere Jong FC Volendam. Op dit moment heeft de ploeg uit Ermelo net zo veel punten als Jong FC Volendam. Maar door een iets beter doelsaldo staan zij achtste. Net als het team van Berry Smit hebben ze ook geen overwinning geboekt in de laatste drie wedstrijden. Tegen Spijkenisse (2-2) en ASWH (0-0) werd het nog een puntendeling, maar Harkemase Boys won ook van DVS '33 (0-1). Beide ploegen zijn dus op zoek naar de vorm en punten!

Herstart

Voor de technische staf van Jong FC Volendam was het de afgelopen weken vooral zaak om "nieuwe" spelers in te passen in de basis. Spelers als Daan Klinkenberg, Gijs Smal en Enzo Stroo "normaal" basisspelers bij Jong hebben een plek in het eerste afgedwongen. Iets waar we uiteraard trots op zijn, maar dus ook consequenties heeft voor een ingespeeld team. Het is dus een beetje opnieuw beginnen waarmee we ook deels de mindere resultaten kunnen verklaren. Om niet te ver terug te vallen zal er zaterdag eigenlijk wel een positief resultaat geboekt moeten worden. Hopelijk kunnen de overige selectie spelers op vrijdag alvast het goede voorbeeld geven!

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Barry Huizinga uit Leeuwarden. Hij zal worden bijgestaan door de heren Jongenotter en Willems. De heer Huizinga heeft dit seizoen nog geen wedstrijden in de Derde Divisie zaterdag gefloten.

Twitter

Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #jvodvs. Maar er gaat uiteraard niks boven het bijwonen van de wedstrijd in ons stadion! De toegangsprijs is EUR 7,50 en voor seizoenkaarthouders van FC Volendam gratis! Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Goed om te weten

Voor de supporters is voor, tijdens en na de wedstrijd de Runderkamp Lounge in de hoek op de eerste verdieping van de eretribune open voor een hapje en een drankje. Verder is het voor de pers zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam even door te nemen. Alle vertegenwoordigers van de media dienen zich namelijk vooraf aan te melden, zonder een door FC Volendam verstrekte perskaart kan de pers zich namelijk geen toegang verschaffen tot het veld. De pers zal, net als de vertegenwoordigers van de KNVB en DVS '33, ontvangen worden in de bestuurskamer.