VOLENDAM - Het was uiteraard niet leuk dat er vorige week van Jong Almere City FC werd verloren, maar ook hier kan weer van geleerd worden.

Aan de andere kant is het uiteraard geen schande om een wedstrijd te verliezen waarin de tegenstander beter is. Zaterdag al weer een kans op herstel om zo de plek in de sub top te kunnen handhaven.

Middenmoot

De tegenstander van zaterdag, Jong FC Twente, speelde drie seizoenen geleden nog in de Eerste Divisie. Met een dertiende plaats deden ze het toen een stuk beter dan het eerste seizoen (zevetiende). Het was echter wel het laatste seizoen voor dit team op dit niveau. Vanwege financiële redenen besloten ze het seizoen daarop in te schrijven voor de beloften competitie. Hierin waren de resultaten dusdanig goed dat er voldoende punten gescoord werden om vorig seizoen uit te mogen komen in de Tweede Divisie. Hierin bleken ze echter het "lelijke eendje" te zijn. Op zeer grote achterstand van de veilige veertiende plaats eindigden ze troosteloos laatste. Ondanks dat hun voorkeur op de zondag ligt spelen ze dit seizoen in de zaterdag Derde Divisie. Hier is al veel over geschreven dus dat verhaal laten we maar achterwege. Na acht wedstrijden spelen staat het team van trainer Dennis Demmers in de middenmoot van onze competitie met elf punten. Opvallend is dat acht van die elf punten in eigen huis zijn behaald. Alleen bij het geplaagde Magreb '90 werd gewonnen (0-1). Deze goal, gemaakt door Ryan Trotman, is tot dusver nog de enige goal op vreemde bodem. Toch mag deze ploeg niet onderschat worden, want er werd bijvoorbeeld wel 1-1 gespeeld tegen Jong Almere City FC. Veel zal natuurlijk ook afhangen van welke spelers er beschikbaar zullen zijn voor Jong. Deze week was er bij het eerste een trainerswissel, dus het zou zomaar kunnen dat de nieuwe trainer spelers van Jong FC Twente zaterdag avond een kans wil geven tegen Roda JC.

Op schema

Weer even met beide voeten op aarde was een goede omschrijving van afgelopen zaterdag. Jong FC Volendam had een uitstekende competitie start en had misschien zelfs al wel aan kop moeten staan. Maar een vijfde plaats is en blijft op dit moment ee prima prestatie in deze sterke Derde Divisie. Met Spakenburg en Jong Almere hebben we op dit moment twee duidelijke koplopers, maar voor de rest is er nog niet echt een schifting gemaakt. Uiteraard hebben we al acht tegenstanders gehad en was de één sterker/zwakker dan de andere, maar in de stand merken we dat waarschijnlijk pas over een wedstrijd of vijf. De eerste indruk voor het team van Berry Smit is goed! Als het zo door blijft gaan zou er toch zeker weer een resultaat als afgelopen seizoen in moeten kunnen zitten. Maar de weg is nog lang met nog vele obstakels en uitdagingen. De eerst volgende staat zaterdag om 14:30 uur tegenover de mannen. De (voor)verkoop voor deze wedstrijd start zaterdag om 13:30, dus zorg dat je er op tijd bent om de mannen van Jong FC Volendam te steunen tegen Jong FC Twente.

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Mike de Bruijn uit Nootdorp. Hij zal worden bijgestaan door mevrouw Bakker en de heer Overwijk. De heer De Bruijn heeft er al vijf wedstrijden opzitten in onze Derde Divisie. Afgelopen zaterdag floot hij in Harderwijk de wedstrijd VVOG - ONS Sneek (1-2). Onze tegenstander heeft hij dit seizoen bij DOVO (1-0) gefloten. Voor Jong FC Volendam wordt het dit seizoen de eerste keer dat de heer De Bruijn de wedstrijd leidt.

Twitter

Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #jvojtw. Maar er gaat uiteraard niks boven het bijwonen van de wedstrijd in ons stadion! De toegangsprijs is EUR 7,50 en voor seizoenkaarthouders van FC Volendam gratis! Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Goed om te weten

Voor de supporters is voor, tijdens en na de wedstrijd de Runderkamp Lounge in de hoek op de eerste verdieping van de eretribune open voor een hapje en een drankje. Verder is het voor de pers zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam even door te nemen. Alle vertegenwoordigers van de media dienen zich namelijk vooraf aan te melden, zonder een door FC Volendam verstrekte perskaart kan de pers zich namelijk geen toegang verschaffen tot het veld. De pers zal, net als de vertegenwoordigers van de KNVB en FC Twente, ontvangen worden in de bestuurskamer.