VOLENDAM - RKAV Volendam is er niet in geslaagd om het winderige duel met Spirit’30 positief af te sluiten. Sterker nog, het verloor. De 1-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden en de ploeg zag hoe Spirit met de punten huiswaarts keerde, 1-2.

Het was RKAV Volendam dat de voorsprong nam. De ploeg die vorig weekend nog succes kende tegen KGB, waar het een overwinning boekte, kwam via Nick Water op een 1-0 voorsprong. Doordat het de kansen die erna volgde niet kon omzetten in doelpunten bleef de bezoekende ploeg uit Hoogkarspel in de wedstrijd en kon via een schot van Joost Wagemaker zelfs op gelijke hoogte komen. Veel was er nog niet aan de hand, totdat Roel Botman de 1-2 aantekende.

Voor de Volendammers zat er niets anders op dan op jacht te gaan naar een punt, maar het leidde tot niets. De ploeg verloor en blijft hierdoor steken op drie punten uit twee wedstrijden. Het levert de ploeg een negende positie op. Komend weekend maakt RKAV voor de tweede keer dit seizoen de reis naar West Friesland, waar een uitduel wacht met VVW.