VOLENDAM – In navolging van de succesvolle poulefase in het bekertoernooi is RKAV Volendam erin geslaagd om ook de competitie met een positief resultaat te beginnen. Tegen het Zuid-Hollandse Forum Sport werd er een keurige 5-2 overwinning geboekt.

RKAV Volendam wist zich vorig weekend als nummer twee in de poule te plaatsen voor de knock-out fase van het KNVB districtsbeker toernooi. In de afgelopen week zal de aandacht zijn gegaan naar de start van de competitie, aangezien een sterke seizoensopening cruciaal kan zijn voor een ploeg als Volendam dat zich ongetwijfeld weer bij de bovenste plaatsen zal willen voegen.

Tegen Forum Sport werd die sterke start bereikt. Waar het voor rust enkel Niels Springer lukte het Zuid-Hollandse doel te bereiken, vielen de doelpunten na rust als rijpe appelen.

Doelpuntrijke tweede helft

Op aangeven van Nick Pier wist Joey Tol die tweede treffer te maken. De bezoekers uit Voorburg kwamen natuurlijk niet zomaar naar Volendam, en brachten de spanning via een kopbal weer terug. Gelukkig zag coach Sander Middelbeek dat zijn formatie via Nick Pier de marge terugbracht tot twee, ware het niet dat Forum Sport een penalty kreeg toegewezen na een handsbal en zo wederom de aansluitingstreffer kon maken.

Veilige marge

In de resterende tijd zorgde RKAV er voor dat er in de absolute slotfase geen spanning meer was. Via Niels Springer en Erik Veerman werd er een 5-2 eindstand neergezet waardoor de Volendammers kunnen spreken van een geslaagde start van de competitie. De ploeg is hierdoor de eerste koploper van de zaterdag eerste klasse A. Volgend weekend treffen de Volendammers een promovendus, namelijk Marken.

RKAV Volendam – Forum Sport 5-2 (1-0)

1-0 Niels Springer

2-0 Joey Tol

2-1 Forum Sport

3-1 Nick Pier

3-2 Forum Sport

4-2 Niels Springer

5-2 Erik Veerman