MARKEN – Acht doelpunten, keurig verdeeld over beiden ploegen. Het leverde een prachtig duel op tussen Marken en RKAV Volendam, waarbij de bezoekers met een beter gevoel van het veld liepen, 4-4.

De bezoekers uit Volendam mogen spreken van een sterke openingsfase. Al na een kwartier stond het scorebord op 0-2, dankzij treffers van Haars en Joren. Het was een voorbode voor de vele doelpunten die er die middag vielen.

Penalty’s

In drie minuten kreeg Marken het voor elkaar om de stand weer gelijk te trekken. Beiden keren kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen, iets waar middenvelder Schilder duidelijk goed mee om kon gaan. Tot zijn geluk wisten teamgenoten van der Vis en Veerman ook nog te scoren waardoor de wedstrijd helemaal werd omgebogen. Desondanks gaf RKAV het niet zomaar weg en kwam diep in blessuretijd voor rust terug in de wedstrijd. Tol was de man die de aansluitingstreffer wist te maken.

Ander beeld

In het tweede bedrijf hadden beiden ploegen het duidelijk moeilijker met het maken van doelpunten. Tot aan de voorlaatste minuut bleef Marken op een 4-3 voorsprong staan en leken de punten ook bij de thuisclub te blijven. Totdat Springer in de laatste minuut gevaarlijk werd en voor de gelijkmaker tekende. Hiermee konden de Volendammers toch met een punt huiswaarts keren en mag de conclusie getrokken worden dat zij met een beter gevoel van het veld liepen dan dat Marken dat deed.

SV Marken – RKAV Volendam 4-4 (4-3)

4. 0-1 Haars

15. 0-2 Joren

22. 1-2 Schilder

24. 2-2 Schilder

31. 3-2 van der Vis

43. 4-2 Veerman

45+4. 4-3 Tol

90. 4-4 Springer

SV Marken:

Willems. Plat, Visser, vd Vis, Klaver. De Groot, Schilder, Peereboom. Veerman, Burggraaf, Schipper.

RKAV Volendam:

Binken. Schilder, Tol, Tol, Tol. Tol, Veerman, Haars. Springer, Joren, Tuyp.