VOLENDAM – RKAV Volendam zondag 1 is erin geslaagd om de volgende bekerronde te behalen. In eigen huis wist de ploeg van coach Berry Smit een klinkende 5-0 zege te boeken op Ilpendam.

Voorafgaand aan het bekertreffen stond Ilpendam op de eerste plaats, welke recht geeft op een plek in de knock-out fase van het districtsbekertoernooi. Voor de mannen uit het Vissersdorp was het dus duidelijk dat alleen de winst telde.

Volendam, dat een klasse hoger speelt dan Ilpendam, zat bij de rust al op rozen. De ploeg kwam na dertien minuten spelen op 1-0. Door balverlies aan de kant van Ilpendam wist de thuisploeg vijf minuten na de openingstreffer wederom te scoren. Vlak voor rust beloonde de Volendammers zichzelf met de 3-0. Een verdiende voorsprong voor het beter voetballende RKAV Volendam.

Voor de bezoekers was het duidelijk dat er hard gewerkt moest worden om een een gelijkspel te behalen, iets wat genoeg zou zijn voor de poulewinst. Helaas voor hen wist de equipe van Berry Smit in de slotfase nog twee treffers te maken en zo een keurige 5-0 eindstand op het scorebord te brengen.

Komende zondag begint het de competitie voor beiden ploegen. Voor RKAV Volendam staat er een uitwedstrijd op het programma. In Bovenkarspel neemt de ploeg het op tegen KGB.