VOLENDAM – RKAV Volendam zaterdag 1 is er niet in geslaagd om het Alkmaarse AFC’34 te verslaan. AFC’34 wist er immers met een 2-3 overwinning vandoor te gaan.

Dat de Volendammers al zeker waren van de volgende ronde zal ervoor hebben gezorgd dat er weinig berouw zal zijn om de nederlaag. Voor AFC’34 was de overwinning welkom, omdat de ploeg op doelsaldo nog kon worden ingehaald door ZOB, maar daar hoeft de Alkmaarse formatie zich geen zorgen meer over te maken.

Alle doelpunten waren pas na rust te bewonderen. Allereerst was het Volendam dat in een tijdsbestek van tien minuten tweemaal doel trof, via Nick Pier en Roy Haars. De 2-0 viel uit een mooie aanval en zo leken de Volendammers op rozen, totdat de Alkmaarse formatie begon met scoren. De ploeg van Jethro Abram, waarbij Jordy Cretier ontbrak, wist de score weer gelijk te trekken en vervolgens via Stefan Smal de winst zelfs naar zich toe te trekken. Hierdoor eindigt AFC’34 als poulewinnaar, en is Volendam als nummer twee verzekerd van een plek bij de loting voor de knock-out fase van de KNVB Districtsbeker