VOLENDAM – Voor FC Volendam blijft het een matig seizoen. Tegen de Graafschap was het met name in de tweede helft weinig overtuigend waardoor de ploeg genoegen moest nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

Zonder Kees Kwakman hoopte FC Volendam de bekeroverwinning op Quick Boys een mooi vervolg te geven in de vorm van de eerste zege in de competitie. In de eerste helft leek de thuisploeg ook het meeste kans te maken op de eerste driepunter. Met name Nick Doodeman was met een schot vanuit de zestien en een slimme pass, die werd onderschept, een gevaarlijke speler voor de ‘Superboeren’ die met grote getale supporters waren afgereisd naar het vissersdorp.

Nul rendement

Luis Pedro, die voornamelijk vanaf links acteerde, was met zijn snelheid dreigend, maar in de zestien presteerde Pedro te weinig. Zijn rendement was nul en zo had het scorebord in het Kras stadion een vrije avond.

Laag tempo

Na rust viel er voor het publiek weinig tot niets te genieten. Een harde pegel op de lat van Sjoerd Ars was de grootste kans in het tweede bedrijf, en ook een van de weinige echt grote kansen.

In de laatste seconden leek de Graafschap toch een buitenkansje te krijgen, toen er een overtreding gemaakt werd. Doordat er buitenspel werd geconstateerd bleef het duel op 0-0 steken.

Voor de Volendamse ploeg van coach Misha Salden is het tot nu toe een matig seizoen, wat resulteert in de achttiende positie. Volgend weekend staat er een uitwedstrijd tegen middenmotor FC Dordrecht te wachten.

FC Volendam:

Verhulst. Betti, Schilder, Schouten, Kok(Smal/40). Veerman, Visser, Runderkamp(Mertens/68). Doodeman(Antwi/70), ten Den, Pedro.