SITTARD – FC Volendam is er op wederom niet in geslaagd om een overwinning te pakken. Op bezoek bij Fortuna Sittard verloor de formatie van Misha Salden met 1-0 en zakken de Volendammers naar de achttiende positie.

Zonder de geblesseerde Kees Kwakman wist FC Volendam dat de punten zeer welkom waren. Met slechts twee punten hadden de Noord-Hollanders een moeizame seizoensstart, welke in Limburg niet kon worden omgedraaid.

Voor rust kreeg Volendam via Luis Pedro en Nick Doodeman aardige kansen, maar beiden spelers slaagde er niet in om Fortuna doelman Miquel Santos te passeren. Aan de andere zijde kon een grote kop kans van spits Finn Stokkers keren en zijn doel zo schoon houden. Nog voor rust kreeg Volendam een uitgelezen kans om de voorsprong te pakken, maar Runderkamp zag zijn kopbal van de lijn gekeerd worden.

Weer onderuit

Na rust was de eerste opgelezen mogelijkheid voor Joey Veerman, die enkele minuten na rust mocht uithalen. Tevergeefs, want zijn inzet eindigde op de lat.

Waar Volendam dus meerdere grote kansen onbenut liet, kwam de thuisploeg op voorsprong via Marco Ospitalieri. De linksback krulde een vrije trap in de kruising en bezorgde de Limburgse fans een hoop blijdschap.

Voor de Volendamse formatie van coach Misha Salden betekende het alweer de derde nederlaag in het nog prille seizoen. Na vijf competitiewedstrijden bezet de ploeg de achttiende positie, met een gelijk aantal punten als hekkensluiter Helmond Sport.

Komend weekend mag Volendam in eigen huis gaan vechten voor de eerste punten. De ploeg ontvangt subtopper de Graafschap. Tegen de ‘Superboeren’ is de opgave duidelijk, winst.

Fortuna Sittard – FC Volendam 1-0 (0-0)

71. 1-0 Marco Ospitalieri

FC Volendam;

Verhulst. Betti, Schilder, Schouten, Kok. Veerman(Stroo/76), Visser, Runderkamp. Pedro, ten Den, Doodeman.