VOLENDAM - Vrijdagavond staat speelronde tien alweer op het programma in de Jupiler League. Meer dan 25% van het totaal aantal te spelen wedstrijden zit er vrijdagavond omstreeks 21:50 uur dus op.

NEC Nijmegen is vrijdag de tegenstander van FC Volendam. De club van 'rood, zwart en groen' vinden we terug waar zij verwacht mogen worden: in de (sub)top van ‘de Juup’. Als je de stand van de ranglijst op zijn kop houdt staat FC Volendam bovenaan. Doe je dat niet dan zie je dat Het Andere Oranje op de laatste plaats staat. En dat is nou niet de plek waar wij onze FC hadden verwacht.


FC Volendam

Er kunnen een aantal clichés tegenaan gegooid worden als je onderaan staat. Dat je dan ‘in de hoek zit waar de klappen vallen’ en dat na een volgend tegenvallend resultaat ‘de gifbeker helemaal leeg moet’. Clichés zijn vaak gestoeld op waarheden. En het zit momenteel allemaal niet mee voor Misha Salden, zijn staf en zijn team. Er is maar één remedie tegen deze sportieve rampspoed: een goed resultaat. Immers, 'een overwinning werkt als doping' is een ander cliché wat veel gebruikt wordt en dus ook een waarheid als een koe is.

NEC

De trots van Nijmegen vinden we op de derde plaats van de ranglijst terug. Pas eenmaal werd er verloren, dat was op bezoek bij FC Den Bosch. Afgelopen speelronde was RKC Waalwijk het volgende team dat er aan moest geloven. Adrie Bogers heeft het met Patrick Pothuizen en Wilfried Brookhuis prima op de rit. NEC heeft maar één doel dit seizoen en dat is terug promoveren naar de Eredivisie.

Arbitrage

Rob Dieperink is de scheidsrechter die om 20:00 uur de wedstrijd op gang zal fluiten. De heren Dobre en Fikkert zullen al vlaggende zijn assistenten zijn. De 29-jarige Dieperink fluit zijn zesde wedstrijd dit seizoen in de Jupiler League. In de vijf voorafgaande duels trok hij elf gele kaarten. Eénmaal toonde hij de rode kaart.

Social media

De wedstrijd is vrijdag live te volgen via ons Twitter account @fcvolendam. Hashtag van de wedstrijd is #volnec.

Programma

Volgende week speelt FC Volendam op donderdagavond om 18:30 uur de KNVB Bekerwedstrijd tegen PSV. Vervolgens wordt er op zondagmiddag om 14:30 uur in Maastricht tegen MVV afgetrapt. Jong FC Volendam ontvangt zaterdagmiddag Jong FC Twente om 14:30 uur in ons KRAS Stadion in een wedstrijd in de Derde Divisie.