VOLENDAM - Aankomende zaterdag staat er een thuiswedstrijd van de BENE-League op het programma. In het Opperdam zal gestreden worden tegen Herpertz Bevo Hc. De vorige ontmoeting van de twee teams was op 1 april, toen beide clubs streden voor een plaatsje in de kruisfinales om de landstitel. Het eindigde toen in 29-26 in het voordeel van HV KRAS/Volendam.

Bevo was vorig seizoen sowieso een tegenstander die de Volendammers ligt. Van de vier wedstrijden die er gespeeld werden, wisten de oranjehemden telkens als winnaar van het veld te stappen. In november 2016 besliste Léon van Schie in de slotseconde het duel: 24-23.

De eerste twee wedstrijden tegen van de BENE-League, tegen Callant Tongeren en JMS/Hurry Up, sloten de Volendammers positief af. Vorige week liepen zij tegen OCI-Lions tegen de eerste nederlaag aan: 32-20. Targos Bevo heeft dit seizoen nog niet verloren en staat nu op de derde plek in de BENE-League met vijf punten. Volendam staat momenteel zesde met vier punten.

Blessures

Het is nog onduidelijk of de kwaaltjes waar de Volendamse selectie vorige week tegen Lions mee te kampen had zijn hersteld. Voor Maurits van Buren komt het duel met Bevo te vroeg. Zaterdag gaat bepaald worden of Dennis Schellekens, Jan Josef en Sonni de Jonge fit genoeg zijn om te spelen.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.