VOLENDAM - Het is lang geleden dat de eerste elftallen van FC Volendam en PSV elkaar ontmoet hebben. Dankzij de overwinningen van beide teams in de vorige ronde van de KNVB Beker is dat donderdagavond eindelijk weer het geval. Saillant detail is dat FC Volendam in de volgende speelronde in de Jupiler League Jong PSV ontvangt.

FC Volendam
Dat het bij FC Volendam in de competitie niet bepaald op rolletjes loopt weten we zo onderhand wel. Iedereen werkt kei- en keihard om het tij te keren, maar vanzelf gaat dat niet. Hoewel…het rare voetbal fenomeen ‘vorm’ kan ineens om slaan. Laat het dan donderdagavond om 18:30 uur maar om slaan in Volendammer voordeel.

PSV
Hoe anders is het bij PSV dat fier aan de leiding gaat in de Eredivisie. Waar veel zogenaamde kenners het team van Philip Cocu onder de top twee hadden voorspeld, laat de ranglijst iets anders zien. Cocu heeft met de club, op de momenten dat het niet liep, altijd de rust weten te bewaren en dat betaalt zich nu uit.

Arbitrage
Bas Nijhuis is de arbiter van dienst donderdagavond in ons KRAS Stadion, waar hij om 18:30 uur de wedstrijd in gang zal blazen. De heren Balder en Honig zijn de assistenten langs de zijlijn. De 40-jarige Nijhuis floot FC Volendam dit seizoen tot dusver nog niet.

Social media
Het beste kun je de wedstrijd natuurlijk in het KRAS Stadion volgen. Ben je niet in die mogelijkheid dan bieden wij via het Twitter account @fcvolendam de service om op die manier de wedstrijd live mee te maken. Hashtag van de wedstrijd is #volpsv.

Programma
Zondag gaat de Jupiler League gewoon weer verder voor FC Volendam. Dan speelt het elftal van Misha Salden de verre uitwedstrijd in Maastricht bij MVV. Kick-off is om 14:30 uur. Zaterdag speelt Jong FC Volendam de uitwedstrijd in Friesland bij Harkemase Boys. Ook zaterdag is de kick-off om 14:30 uur.