VOLENDAM - Aankomende zondag staat voor HV KRAS/Volendam in de BENE-League een altijd beladen wedstrijd tegen Fiqas/Aalsmeer op het programma. De Noord-Hollandse derby start om 15.45 uur in de Bloemhof.

Afgelopen seizoen troffen beide teams elkaar in de strijd om de landstitel. Nadat de uitwedstrijd nipt met 23-21 verloren ging, werd er thuis glansrijk gewonnen. Het duel eindigde toen in het voordeel van de Volendammers: 26-21. Eerder dat seizoen in de BENE-League ging de wedstrijd in Aalsmeer verloren: 29-21. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar de Volendammers gaan er alles aan doen om te winnen.

KRAS/Volendam staat op een gedeelde zesde plaats op de ranglijst met tien punten, evenveel als nummer vier Visé. Fiqas/Aalsmeer staat zevende met negen punten. Afgelopen weekend speelden de Aalsmeerders uit tegen KV Sasja HC en speelde gelijk met 29-29. Sasja maakte toen in de slotminuten de gelijkmaker. KRAS/Volendam won afgelopen zaterdag met overtuigende cijfers van Sporting Nelo: 37-32.

Blessures

Voor Léon van Schie komt de wedstrijd met de Aalsmeerders nog te vroeg. Ook het meespelen van Maurits van Buren en Sonni de Jonge is nog niet zeker. De overige namen zijn fit en klaar om de derby van zondag winnend af te sluiten.

Livestream en supportersbus

KRAS/Volendam zal gesteund worden door een bus vol supporters. Je kunt nog gebruik maken van de gratis supportersbus die je naar de wedstrijd brengt. Bekijk hier alle informatie. Kun je er niet bij zijn, dan volg je de wedstrijd natuurlijk live via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.