EDAM - Van vrijdag 24 november tot en met zondag 26 november a.s. wordt in de RK Nicolaaskerk aan de Voorhaven in Edam, bij gelegenheid van het feest van Christus Koning, weer het traditionele Startweekend gehouden.

Dit begint op vrijdag 24 november om 19.30 uur met de pastoor Petros Bergalezing. Als spreker hebben de organisatoren, Gerard Visser en Nico van Straalen, deze keer Jan Slagter van omroep MAX weten vast te leggen. Jan Slagter is naast zijn activiteiten voor deze omroep natuurlijk vooral bekend vanwege zijn tomeloze inzet voor de mensen die het op deze wereld minder makkelijk hebben. Zijn inleiding zal hier alles mee te maken hebben.

De toegang is zoals gebruikelijk gratis en dat is inclusief een kopje koffie.

Op zondag 26 november is om 10.00 uur de plechtige gezongen Hoogmis die wordt gecelebreerd door kapelaan Tesfay. Het RK-zangkoor Sint Caecilia zingt de Mis van Dalitz, een bijzonder feestelijke mis.

Aan het einde van de viering zal aan één van de parochianen de parochiële onderscheiding; ‘Parochialis Ornamentum’ worden uitgerekt. Die parochiaan is degene waarvan de onderscheidingscommissie, bestaande uit kapelaan Tesfay, Alie Ettema-van Berkel en Roos Meijers-Kraakman, vindt dat hij of zij zich in de voorbije 5 jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de geloofsgemeenschap van de Heilige Nicolaas.

Het belooft tijdens het Startweekend in de Nicolaaskerk weer een enerverend en inspirerend gebeuren te worden. U bent zowel op vrijdag tijdens de lezing als op zondag tijdens de Hoogmis van harte welkom.